Állandó bal oldali Iliiac f. Fájdalom!

Tisztelt Szakerto! Február óta krónikus bal alhasi fajdalmam van! Meghatarozolag. 6 nőgyógyászati kezelésen voltam ahol többször is felre diagnoztizaltak PID val.. majd cystitisszel. Maternity magánklinika Majd 3 különböző gasztroentologusnal voltam ebből kettő sigmiodoskopiat egy teljes colonoskopiat végzett - ahol megállapították egy ‘ enyhe ‘ proctitist’ - Ami Nem okozhatna ezt a krónikus Iliac alhasi fájdalmat! - Ez a fájdalom a bal alsó lagyek részlegen szúr állandó jelleggel többször kisugárzik a hatamba majd néha a lábamba is! - nem nincs lagyek servem. -sem Intersystis sindromam. Ez a krónikus alhasi fájdalom ami miatt március óta 11 szer voltam a surgossegin teljesen tönkretette a karrierem- mivel külföldi egyetemen tanulok ezért külföldön is voltam surgossegin ahol szteroidoztak és morpheinoztak! Ugye a fájdalom végett kialakult egy állandó szuro ego érzés a vaginan belül mintha állandóan fellenek fazva! (nincs hollyaghurutom) Gondolom a gyulladás - ha van - végett van! ... viszont a nem szteroid tartalmú Keszitmenyek fejelyt okozhatnak - nem szivesen szedem! Félelmetesen a helyzetem! -Minden orvos mást diagnoztizal. A medicover kórházban is voltam ahol szinten olyanokat mondtak hogy endrimetriosis - ami ismetelten csak egy FELTEVÉS! - a belgyógyász elkuldottt meg egy MRI RA Egy Ct - m volt áprilisban - ahol a cystitis képletet mutatott - ami szinten nem okozhatna ezt a fajdalmat. Illetve a bal oldali adnexumom megvastagodott - ami ugyebár lehet egy akut bekövetkezett gyulladás eredménye is! Az MRI absolut semmi krónikusat nem mutatott! - Ezt mind magán úton - rengeteg labor vizsgálattal.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza alhasi fájdalom témában

Kedves Hölgyem!

Előre szólok, hogy pontos vizsgálati eredmények és fizikális vizsgálat nélkül nem tudok Önnek pontos véleményt mondani.

A lágyék nem ugyanaz, mint a kismedence. A petefészek és a hólyag nem ugyanott van. Ezek alapján semmilyen diagnózist látatlanul nem mondhatok.

A legfontosabb a fájdalomban, hogy nem mindig ott van a fájdalom eredete, ahol éppen érezzük. Önnek a gerincét vizsgálták-e már? Hiszen a lágyékba és a lábába sugárzó fájdalom eredete egy gerincsérv is lehet, én több ilyen pácienssel is találkoztam már.

Ha kismedencei gyulladást feltételezünk, akkor annak az okát kell keresni, sem a szteroid, sem a nem-szteroid gyulladásgátlók használata hosszú távon nem megoldás, csak pl. egy antibiotikumos kezelés kiegészítője lehet.

Urológiai vizsgálata volt már? A lágyékba sugárzó fájdalom oka akár egy álló pozícióban kicsit megsüllyedt vese is lehet, bar a szúró fájdalom erre nem típusos.

Ha endometriózist gyanítunk, erre vannak vizsgálatok amiket el lehet végezni. Ilyen a CA-125 tumormarker, és a kismedencei MR, de itt is a fizikális vizsgálat a legfontosabb.

Sajnos tudomásul kell venni, hogy néhány betegség nem típusos panaszokat okoz, emiatt néha nagyon nehéz kezelni, hiszen pont a kiváltó okot nem tálaljuk. Néha csak a véletlenen múlik a diagnózis, vagy éppen a szerencsén, hogy egy ritka panaszt kötünk össze másik betegséggel.

Adott esetekben, ha a fájdalom helye indokolja, diagnosztikus műtétet is javasolhatunk.

És még egy dolog. Ha ennyire erős a fájdalma, amit ennyire nehéz kezelni, mindenképpen pszichés támogatás igénybevételét is javaslom, mert ezzel bizony nagyon nehéz megküzdeni, és a legtöbb embert nagyon megviseli bármilyen jellegű folyamatos fájdalom. Február óta sok idő telt el, nagyon reménytelennek érezheti a helyzetet, nem árt, ha van plussz segítség mindezt végigcsinálni.

Ha tudok meg segíteni, irjon, vagy keressen.

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2018. június 21., 14:49; Megválaszolva: 2018. június 26., 11:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Okozhat? Kezelés? Jó rá?
Tisztelt doktor Úr/Hölgy! Nem régibben elmentem a nőgyógyászhoz szinte folyamatos bal alhasi fájdalommal. Menszesz alatt nem jelentkezett a fájdalom....
Lehetséges a hüvelygyűrűtől?
Üdvözlöm! Holnap lesz 1 hete, hogy a Jangee nevű fogamzásgátló tablettáról Nuvaring hüvelygyűrűre váltottam, mert megemelkedtek tőle a...
Mi lehet ez?
Üdv! Dr Úr/Nő! Olyan kérdésem lenne, hogy most volt peteérésem 3napja! Mai napon hasonló görcsöket illetve szúrásokat érzek a hasamban mint...
Mitől fáj a hasam alja
Március 7 műtöttek méh kivétel volt 7 hónapa fáj az alhasam júniusban gyógyúlt be a sebem mert kaptam egy MRSA.Borzalmas fájdalmaim jobb oldalon...
Korai menstruálció
Tisztelt Doktor nőúr! A véleményét szeretném kérni öntől! Teljesen össze vagyok zavarodva! 26 éves vagyok és van egy gyermekem! A...