Hyperplasia endrimetrii még vagy más?

35 éves lány vagyok.2016 június közepén műtöttek. A szövettan eredménye hyperplasia endrimetriit állapított meg. Kaptam Proverát de nem használt. Azt mondta az orvosom, hogy akkor lehet megint műteni kell. Miután elfogyott a gyógyszer nem mentem mert nagyon nem javultam és műtétet nem akartam. Továbbra is erős fejfájás, erős görcsös hasi és izomfájdalmam van, hányinger és hányás jelentkezik.Bő, váladékos vérzésem van Többnyire huszonpár nap-38 nap ami eltelik 2 menstruáció között (most ma már 39 napja, hogy nem jött meg) , de van amikor 2-18 nap ez. Többnyire 4-10 napig tart. Menstruációs problémáim 18, 20 éves korom óta fenn állnak. 13 évesen kezdtem menstruálni.Epilepsziás is vagyok többek között (4 éves korom óta) . Jelenleg Depakine Chrono 300 mg tablettát szedek 1-0-1, 5, Lamotrigin Orion 100 mg 1-0-1, 5 és Rivotril 0, 5 mg 0, 5-0-1

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászati betegségek témában

A szövettani eredmény birtokában gyógyszeres kezelés jön szóba.

Az ismert epilepsiás betegségre alkalmazott gyógyszerek is befolyásolják a menstruációt hormonálisan.

A problémát hormonzavar okozza, az ösztrogén hormon túlsúlya, a peteérés hiánya.

Először beszélje meg az epilepsiát kezelő orvosával.

Azután nőgyógyász által javasolt kezeléssel ez rendezhető gyógyszeresen.Fogamzásgátló alkalmazása, peteérés gyógyszeres kiváltása, sárgatest hormon adása is szóba jöhet.

Kérdés: 2017. november 12., 16:05; Megválaszolva: 2017. november 14., 20:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehetek terhes?
Peteérés, terhesség elősegítése
Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy április óta rajta vagyunk a kistesó projekten de eddig még nem sikerült. a mostani...
Segítséget kérnék
hyperprolactinaemia és a kombinált...
Üdvözlöm! Szeretném kikérni a véleményét a doktoraim döntéseiről, mert kétségeim merültek fel a gyógyszereim együttes alkalmazásával...
Condyloma+negativ hpv, kóros...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az elmúlt fél évben másodszor is visszatérő condylomat kellett kezeltetnem. A legutóbbi szemölcs eltávolításon...