Vagina duplex?

Tisztelt Doktornő! (dr. Jóna Angelika) Kérem engedje meg, hogy az előző levelemet ("Rendellenesség? ") némileg kiegészítsem. Tehát 18 éves vagyok (a fiatal alatt ezt értettem) , 2 éve élek rendszeres nemi életet, ezáltal biztosan nem a szűzhártyámat látom. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy vagina duplex-em van, mert mindkettőbe bele tudom dugni az ujjam. Nagyon meglep, hogy eddig nem tűnt föl ez a dolog, de most teljes értetlenséggel állok előtte. Szeretnék erről mindent tudni, legfőképp valami megnyugtatót, mert van ahol azt olvastam, hogy emiatt meddő lehetek. 2 éve rendszeres alhasi fájdalmaim vannak, emiatt többször jártam is nőgyógyásznál, de neki ez a "kettősség" nem tűnt föl. Valószínűleg a méhemmel akkor minden rendben, mert azt vizsgálta hüvelyultrahanggal. (? ) Ez a rendellenesség tényleg ennyire ritka? Lehet gyerekem tőle? Teljesen kétségbe vagyok esve, kérem írjon le mindent erről a rendellenességről, amit csak tud! Köszönettel, S. ui.: kérem a továbbiakban, hogy ne olvashassa más az üzenetemet!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza nemiszerv témában

Tisztelt Hölgyem!

Valóban meglepő a helyzet. Nem tartom valószínűnek, hogy vagina duplexe lenne, hiszen látta már nőgyógyász is, és a párja is talán észrevette volna. Nincs ötletem, hogy vajon mit érezhet? Arra biztatnám, hogy teljes bizalommal forduljon kezelőorvosához, és nyugodtan mondja el a panaszát, hogy egy vizsgálattal el tudják dönteni, pontosan mit is talált.

Ha valóban bebizonyosodna a vagina duplex, akkor a terhesség azért problémásabb, mert a rendellenesség uterus duplexel társul, ami a méh rendellenessége, de ezt az UH vizsgálaton észrevették volna. Korrekciós műtét is lehetséges. Ha úgy érzi, túl szégyenlős ebben a kérdésben, valóban a korábban javasolt gyermeknőgyógyász (tini) ambulanciát is felkeresheti, ahol nagyobb tapasztalattal rendelkeznek a rendelő orvosok ezen a téren. Nyugodjon meg, nincs nagy probléma (ha valóban van is ilyen rendellenesség) . És ami nagyon fontos, nincs "ciki" probléma, sem betegség, higgye el, mindenkinek megvan a maga "cikije", csak kevesen beszélnek róla. Tehát forduljon szülész-nőgyógyász orvoshoz, és egy vizsgálattal el lehet dönteni, mi is áll a háttérben.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász rezidens

Kérdés: 2008. augusztus 13., 22:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 19:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Tisztelt Dr. Zsirai László!
Nagyon szépen köszönöm a válaszát, melyben bővebben írt a folyásról és a méhszájsebről. Nekem csak annyi problémám van, hogy nincs folyásom...
Mi lehet a bajom?
Jo napot! Melinda vagyok és egy  kérdésem lenne! 3 napja észrevettem a nemi szervem melett a nagyajaknál egy kb 0.7 cm-es duzzanatot, ami fáj, és ég...
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?