Endometriózis és újabb feltárás

Tisztelt Doktor Úr! Elkellet távolítani a méhemet és a petefészkeket, csak a csonk maradt meg. (Előző levelemben megírtam Önnek.) Szövettani eredmény igazolta az endometriozist. Hasi fájdalom, a csonknál vizelet, székletürítéskor és szexnél. További panaszok, fájdalom jelentkezett, ezért nem vártam meg a júniusi kontrollt és vissza mentem a kezelőorvosomhoz. Azt mondta, hogy laparoszkópiás vizsgálattal szeretné eldönteni, hogy mi legyen a következő lépés. De az összenövések miatt, egy újabb feltárást tartana célszerűnek és egyben oldaná a letapadásokat, eltávolítaná az endometriozis csomókat. Mivel már nincs hormontermelés nem tudnak újabb csomók keletkezni és már nem okozhat újabb problémát. Várakozási időt kértem. Szeretném megkérdezni, hogy Önnek mi a véleménye egy újabb műtétről és valóban megoldaná a további problémákat? Miért fontos a csonk megtartása vagy azt is eltávolítják ilyen esetben? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Kiss György válasza Endometriozis témában

Tisztelt Hölgyem!

A csonka egyben a hüvely felső részének felfüggesztését is hivatott biztosítani, ezért, ha.lehet, meg kellene tartani.

A laparoscopia sok információval szolgálhat, a kérdésem az lenne, hogy a gyógyszeres kezelés lehetősége fel sem merült?

Kérem, a kezelőorvosát alkalommal folyamatosan konzultáljon, Ön mindenkit kérdezzen meg, de:

"csak az operatőr beszéljen "

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2017. június 01., 15:14; Megválaszolva: 2017. június 02., 17:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Endometriózis
Tisztelt Doktornő! 2017 novemberében volt egy méh eltávolításom petefészkekkel együtt. A szövettani eredményem endometriózist állapított meg...
Endometriózis-állandó fájdalom
Üdvözlöm! Szeretnék segítséget kérni a betegségemmel kapcsolatosan. Sajnos állandó kismedencei fájdalmam van a csípőcsont mellett a jobb...
Endometriózis
Tisztelt Doktor Úr! 2006 óta vannak endometriózisos panaszaim, ketszer műtöttek 10 cm-es cisztával laporoszkópia során. Az egyik petefészkemet...
Endometriózis okozhatja?
Tisztelt Doktor Úr! Januárban volt egy Chrobak műtétem mióma és erős, nem ciklust tartó menszesz miatt. Kontroll vizsgálaton minden rendben volt...
Endometriózis és szövettan
Tiszteletem! 38 éves vagyok. Laparoszkópos műtétem volt, csokoládéciszta miatt. Műtét során eltávolította az orvos az egyik petevezetéket és...