Melyik megoldás biztonságos.

Üdvözlöm, van egy 7, 5cm-es cisztám amiben már látható szilárd képlet a CA 125 értéke: 13, 5 He4 értéke 59, 4 Roma score értéke: 10.66 (ami kóros már 11) Kérdésem a következő: Laporoscopiával egyben kilehet-e venni a cisztát, úgy, hogy kóros rész nem kerül a véráramba? Ha leszívják és elküldik szövettanra, akkor bekerül-e a véráramba, a laporoszkópia biztonságosabb-e ezen téren? Egyből az alhasi műtét válasszam ahol egyből kitudják emelni és nem fog bekerülni a véráramba?

Dr. Kiss György válasza ciszta témában

Tisztelt Hölgyem!

Kezdetnek mindenképpen a laparoscopiás utat ajánlanám és az már az operatőr döntése/-ha olyan hasi szituációt talál /, hogy áttér-e hasi mütétre.

Az Ön kora , a lelet és a laboratóriumi értékek miatt mindenképpen a mütét ajánlott, a képlet punkció során történő leszivása kiméletes ugyan, de időveszteség.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. május 24., 19:59; Megválaszolva: 2016. május 26., 07:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Petefészek cysta
Tisztelt Doktor Úr! A problemám a következő lenne.Ez év január 09.én volt egy mensesem. A februari hónapban kimaradt,felkerestem a...
Petefészek ciszta
Szeretnék segítséget kérni! Van 2 petefészek cisztám, az egyik 2 cm, a másik 8 cm. Peteérésem nincs csak nagyon ritkán. Ezek a ciszták...
Ciszta?
Kedves Doktor Úr! 36 éves, kétszer szült (császárral) , túlsúlyos nő vagyok. 2015-ben már egy petefészekciszta miatt járkáltam orvoshoz....
PCOS vagyok, egyik cisztám bevérzett....
Üdvözlöm! Eü. dolgozó vagyok. Ismert PCOS-em van, jelenleg folyik a kezelés, mert a párommal babát szeretnénk. Sajnos nála is gondok...
Muszáj megműteni a petefészek...
Tisztelt doktor úr! Szeretném a véleményét kérni arra vonatkozóan, hogy esetemben muszáj-e megműteni a petefészek cisztát? Úgy gondolom, az...