• Ugyan az,vagy más problémám is van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dortor Úr/ Nő! 13 éves lány vagyok,nőgyógyásznál még nem voltam ezért fordulok hozzátok, hátha tudtok segiteni. Az a problémám van, hogy voltam táborban és ott elkaptam (valami) "kóilu "bacilust.(gyógyszert szedek rá.) ami tulajdonképpen nem tudom, h mit csinál, de a vesémnek nem tesz jót. És hogy nekem a tábor óta viszket "ott lent" és ha vakarom akkor ilyen égető érzés. Ez amiatt a bacilus miatt van , vagy ez valami más,amit szintén a táborban kaphattam el?

        WEBBeteg szakértő válasza a nemi fertőzés témában

        Kedves 13 éves lány!

        Sajnos kevés információt adtál meg, ahhoz, hogy pontosabb választ tudjak adni.
        Vajon a baktérium milyen betegséget okozott neked? Nem lehet, hogy "kóli" a neve? És gyógyszert kitől kaptál? A háziorvostól? Ez bizonyára antibiotikum, ami arra való, hogy a baktériumot, ami jelen van a szervezetemben, elpusztítsa. Ez általában azzal jár, hogy a természetesen jelen levő baktériumok is elpusztulnak. Ilyen baktériumok vannak a hüvelyben is, amik a természetes enyhén savas közeget biztosítják. Ha ezeknek a baktériumoknak a mennyisége csökken, akkor a gombák elszaporodhatnak, ami okozhat hasonló tüneteteket, mint ami neked van. Viszketést, égő, csípő érzést.
        Azonban, ezt így látatlanban nem lehet biztosra mondani. Szükséges lenne elmenni egy nőgyógyászhoz, aki meg tudja állapítani, hogy valóban ilyen gombás fertőzésről van-e szó.
        Vannak tini-ambulanciák, ahova bizalommal fordulhatsz, nem kell izgulni.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász rezidens


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-10 16:04:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés