Fogamzásgátló szüneteltetése hormonvizsgálat miatt

Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő lenne: 26 éves nő vagyok egy két és fél éves kislány édesanyja.Nemrégiben nőgyógyász-endokrinológus orvost kerestem meg, a bőrproblémáim miatt. Ő megállapította, hogy enyhe fokú hyperandrogenizmusban szenvedek: enyhe hirzutizmus, enyhe akne, elhízás. Ezek a tüneteim már 17 éves koromtól fenn állnak, de mintha terhesség alatt és a szoptatás befejeztével felerősödtek volna.20 éves koromban egy hormonvizsgálat alkalmával minden érték jó lett kivéve a dheas hormont ami a megengedett kétszerese. Az orvos pco szindrómára gyanakszik, ezért nőgyógyászati uh-ot, terheléses cukorvizsgálatot valamint hormonvizsgálatot írt elő nekem, és szerinte fogynom is kellene.Ezzel csak az a probléma, hogy a nőgyógyászom három hónapja, elhúzódó vérzések miatt fogamzásgátlót írt fel nekem, mégpedig Belara-t, mert ez azt mondta a tüneteimen is segít.De így nem tudom, hogy menjek hormonvizsgálatra. Nem nagyon merem abbahagyni ezt a gyógyszert, mert félek a mellékhatásoktól, hogy ront a tüneteimen, ha egy ideig abbahagyom. A kérdésem az lenne, ha júniusban kell visszamennem az endorkrinológiára és májusban csináltatnám a hormonvizsgálatot, akkor mikor kellene abbahagynom a gyógyszert? Még áprilisban szedjem? Sajnos erről semmit nem mondtak nekem.Vagy Ön szerint érdemes ez ügyben tovább vizsgálódni vagy szedjem tobább a Belara-t? Ha úgyis csak fogamzásgátlót írnak majd nekem, akkor nem tudom érdemes-e még elmennem ezekre a vizsgálatokra (Gyermeket már nem szeretnék és olyan fogamzásgátlót szeretnék szedni, amelyet változókorig nyugodtan szedhetek) Amúgy az endokrinológus dienogest tartalmú fogamzásgátlót javasolt a Belara helyett? Ön szerint melyik készítmény hatásosabb a problémáimra? Kérem segítsen nekem, mert nagyon tanácstalan vagyok Válaszát előre is köszönöm

Dr. Tekse István válasza belara témában

Kedves Kérdező!

1 ciklus maradjon ki a gyógyszer abbahagyás és a vérvételek között.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. március 25., 10:26 ;Megválaszolva: 2016. március 31., 20:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászati lelet
Candida fertőzés?
Ismét rákos leszek?
Immunológiai eredmény
Lelet értelmezés