Elfelejtett tabletta

Tisztelt Doktor Úr! Elfelejtettem bevenni egy fogamzásgátló tablettát, a levélen a 4-et, tehát még a ciklus elején. Máskor is előfordult, hogy 1-1 véletlenül kimaradt, de olyankor 7 napig védekeztünk óvszerrel. Most azonban elfelejtettem, hogy kimaradt egy tabletta, és a kimaradást követő 6. napon voltunk együtt egyéb védekezési mód nélkül. (hétfőn maradt ki, és vasárnap este voltunk együtt, addig már beszedtem 6 tablettát a vasárnapival együtt) Kialakult addigra már újra a védettség, vagy lehet, hogy teherbe estem? Mikor érdemes nőgyógyászhoz menni? Hány nap után mutatható ki legkorábban a terhesség? 2 hét múlva kellene megjönni a vérzésnek, azt várjam meg, hogy megjön-e? Addig szedjem tovább a fogamzásgátlót? Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel

† Dr. Szalóczy Péter válasza Fogamzásgátló tabletta vétség témában

Kedves Kérdező! Semmit se tegyen. Főképpen ne izguljon, mert ez is befolyásolhatja a ciklust. Várjon a szünetben szokásosan ildomos vérzésre és még három napra, ha késne. Akkor egy első reggeli vizelet terhes teszt már becsaphatatlanul pozitív lenne, ha terhes., De meg fog jönni rendben, meglátja!

Megválaszolva: 2016. március 01.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Háromfázisú fogamzásgátló összecserélt...
Kedves Doktor úr! Triodena (háromfázisú) fogamzásgátlót szedek. Nem régóta váltottam át a háromfázisú gyógyszerre egyfázisúról, de ezt a hónapot sajnos...
Következmény?
Tisztelt Doktor Úr! Kb 2eve szedek Lyndinette fogamzásgátló tablettát. Múlt heten volt az egyik levelé 3.hete. Egyik nap elfelejtettem bevenni es masnap jutott...
Fogamzásgátló
Kedves Péter! Már régóta szedem a Jangee 3 mg/ 0, 02 mg fogamzásgátló tablettát. Minden hónapban szerdai napon kezdem el a fogamzásgátló tabletta szedését, és...
Canesten kombi terhesség alatt
Csiklófájdalom
HPV fertőzés kezelése