HPV felülfertőzés

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Én egy 39 éves gyermektelen nő vagyok, 8 éve élek tartós, monogám párkapcsolatban vőlegényemmel. Kérdésem a következő lenne. 29 évesen, 10 éve HPV vírus okozta CIS-el (cancinoma in situ) műtöttek, konizációt végeztek rajtam. Azóta éves rákszűrési eredményeim rendben voltak. Idén, 10 év után azonban a rákszűrési eredményem nem lett túl jó, a leleten beikszelték a HPV vírust, és hogy „kóros, neoplasticus hámelváltozás azonosítható”. Tudom, hogy ha egyszer valaki fertőződött ezzel a vírussal, akkor egész életében hordozza a vírust, és bármikor okozhat problémát. Viszont két éve párommal gumi óvszerrel védekezünk (Roaccutan szedése miatt) és 10 éve tünetmentes vagyok. A lényegi kérdésem az lenne, hogy hogyan újulhatott ki vírus a tavalyi rákszűrés óta, ha folyamatosan gumi óvszerrel védekeztem párommal, és nem csaltam meg. Hogyan fertőződhettem újra ezzel a vírussal, ha nem volt ki felülfertőzzön. Válaszát köszönettel és tisztelettel várom Üdvözlettel, K.I.

Dr. Kiss György válasza HPV témában

Tisztelt Hölgyem!

Mai tudásunk szerint a HPV virus főleg váladék utján terjed és igy a felülfertőződésnek számos formája lehet.

Kórtörténete- / 1o évvel ezelótti cc. in situ elváltozás miatti conisatió/ és a mostani eredménye miatt azt kérem, hogy hozzáértő szakemberekhez fordulva- kimetszéssel vagy biopsiával, de mielőbb tisztázzák szövettanilag az Ön jelenlegi állapotát.

Perdöntő lehet!

Üdvözlettel: dr.Kiss

Kérdés: 2016. január 30., 18:33; Megválaszolva: 2016. január 31., 09:45
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
P3. LSIL, HPV
HPV vírus
Hpv: 18, ureaplasma pozitív
HPV és párkapcsolat
Kedves Doktor Úr/Nő! Volt egy loop conisatio műtétem (CINII, HSIL, 16-os és több más fajta jelenlétének kimutatása után) , aminek a szövettani...
Hpv, Cintec plus
Kedves Doktor ir! Koszonom a valaszat, reagalnek is. Az ascus eredmenyem a tavaly december vegi szuresem eredmenye, mely egyebkent 8 hettel szules utan...