normális a sok vér

Tisztelt doktor úr! Január 20-án műtöttek. A műtét COLLUM AMPUT volt, a beavatkozás CONISATIO PORTIONIS UTERI. A műtét után 5 napig véreztem utána már csak folyásom volt, de tegnap este megint elkezdtem vérezni és nem kevés van.Nem tudom hogy ez menstruáció lenne vagy egyéb okokból vérzek. A másik kérdésem az lenne hogy eltávolitották a teljes méhnyakat vagy csak egy részét? Tavaly júliusban levett rákszűrés eredménye rossz volt és HPV GYANÚVAL.Ez beigazolodott mert volt tipizálás az eredmény HPV 56 magas rizikofaktoru. következő rákszűrés novemberben volt aminek az eredménye CIN III volt.Ezért történt a műtét! A szövettani eredményért február 3-án megyek.Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászati betegségek témában

A collum amputatio a méhnyak eltávolítását jelenti.

A conisatio portionis uteri a méhnyakból kúp alakú kimetszést jelent.

Mindkettő a kóros méhnyak hám eltávolítását célozza. A műtét után vérzés az a beavatkozás velejárója.

Annak megítélése, hogy az észlelt vérzés kóros-e, erre szakorvosi vizsgálat tanácsos.

Kérdés: 2016. január 29., 21:50; Megválaszolva: 2016. január 31., 16:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehetek terhes?
Peteérés, terhesség elősegítése
Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy április óta rajta vagyunk a kistesó projekten de eddig még nem sikerült. a mostani...
Segítséget kérnék
hyperprolactinaemia és a kombinált...
Üdvözlöm! Szeretném kikérni a véleményét a doktoraim döntéseiről, mert kétségeim merültek fel a gyógyszereim együttes alkalmazásával...
Condyloma+negativ hpv, kóros...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az elmúlt fél évben másodszor is visszatérő condylomat kellett kezeltetnem. A legutóbbi szemölcs eltávolításon...