Mit tehetnék még?

Gombás hüvelyfertőzésem van augusztusban volt először elmentem nőgyógyászhoz a doktor úr hüvely kúpot írt fel amiben ha jól emlékszem 14 db volt egy hétig kellet használnom napi 2*. Mivel akkor a doktor úr nem mondta, hogy a párom is kezelni kellene de én gondoltam, hogy kell így kiváltottam neki egy canesten krémet. Akkor úgy éreztem használt de kb 2 hónap múlva újra tapasztaltam a tüneteket (égő, viszkető érzés a hüvelybemenetnél) így újból elmentem a nőgyógyászatra akkor egy másik doktor úr volt aki már gondolt a páromra is ő írt fel nekem 4 db-ból álló gyógyszert 2 nekem 2 a páromnak kellett bevenni, krémet amivel 1 hét helyett 2 hétig is kentük magunkat illetve kaptam még 3 db kúpot is. Szintén azt éreztem, hogy végre ez használt, megnyugodtam. Azonban a hét elején újra jelentkeztek a tünetek most sokkal erőteljesebbe, a szemérem ajkam is bedagadt nagyon fájdalmas volt. Ma voltam nőgyógyásznál most gynazol hüvelykrémet és fluconazole kapszulát kaptam. A doktor úr azt tanácsolta a párom forduljon urológushoz mert valószínű ő fertőz vissza folyamatosan. A páromnak most nem is írt semmit azt mondta urológus tud olyat írni ami neki is használ. Érdekelne, hogy önnek mi a véleménye? teljesen kétségbe vagyok esve augusztus óta már 3* voltam vele orvosnál de folyton visszatér. Mit tehetnék még? Segítene ha a párom elmenne urológushoz? Biztos ő fertőz vissza, ha nem akkor mi lehet az oka, hogy nem akar elmúlni a hüvely fertőzésem?

Dr. Kiss György válasza hüvelygyulladás témában

Tisztelt Hölgyem!

Kérem, végeztessen cytológiai, HPV tipizálás, hüvelykenet vizsgálatot, valamint kezelőorvosával beszélje meg a Chlamydia, Ureaplasma, Mycoplasma, Gardnerella, Atopóbium vizsgálatot is, másnéven / STD 5 panell./

Javaslom, ez utóbbi meghatározásokat férje is végeztesse el. Ezek ismeretében kellene elkezdeni a gyógykezelést is, mert valószinü nemcsak gombás fertőzésről lehet szó.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 29., 14:05 ;Megválaszolva: 2016. január 29., 22:43
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Betadine hasmenéy
Gyulladást átadhat-e a lány a...
Jó napot! Olyan helyzet állt elő hogy a páromnak erős nemiszervi gyulladása van, pontosan nem tudni még hogy milyen. Tőlem elkaphatott bármilyen...
Nem múló hólyaghurut és...
Hüvelykúp után nemi élet
Hüvelykúp miatt vérezhetek?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy ideje változó színű és állagú a folyásom, leginkább sárgás volt amikor nem fehér. 4 napja a nőgyógyászom kenet...