Lehetek terhes?

Tisztelt Doktor Úr! A párommal megszakításos módon "védekezünk", a fogamzásgátlót másfél éve hagytam abba, hogy kiürüljön a szervezetemből amikor úgy döntünk, hogy babát vállalunk. Jelenleg nem éppen tervezett, de nagyon örülnénk neki. A menstruációm 4. napja késik. Az átlagos ciklusom 28 napos, a legtöbb eddig 33 napos volt (2015 októberében) . Szombaton kellett volna megjönnie, vasárnap és ma (kedden) csináltam tesztet, mind a kettő negatív. Az utolsó menstruációm december 26-án kezdődött. Január 14-én voltunk együtt a párommal, amikor valószínűleg egy kicsit késve történt a megszakítás. Lehet, hogy csak a tudat miatt késik? Nagyon szeretném, de több tesztet egyenlőre nem merek csinálni, mert ennél a kettőnél is nagyon csalódott voltam. A múlt héten fülgyulladásra kaptam antibiotikumot, befolyásolhatja ez a menzeszemet esetleg? (3 napos antibiotikum) . Néha van olyan érzésem, mintha mindjárt megjönne, de nem görcsölök, mint rendesen, inkább alkalmanként szúró fájdalmam van, de enyhén. Köszönöm válaszát. Üdvözlettel, Hajnalka

Dr. Kiss György válasza Lehetek terhes? témában

Tisztelt Hölgyem!

Nagyon jól irja, valóban a teszt kissé korai volt és negativ esetben még rosszabb a csalódás.

Az antibiotikum nem zavar be a ciklusba, a lelki problémák inkább, de kérem inkább arra gondoljon, hogy mennyire jó helyzetben vannak:

Csak a megszokott módon védekeznek és ha mégis fogantatás lesz, akkor az sem baj! Inkább pozitivan értékelje ezt az állapotot, várja meg a következő esedékes menstruáció idejét, ha akkor sem jön meg és a megismételt teszt is negativ --akkor érdemes nőgyógyászati vizsgálatot és hüvely ultrahangot végeztetnie!

Üdvözlettel: dr.Kiss

Kérdés: 2016. január 26., 22:15; Megválaszolva: 2016. január 27., 15:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
2 hónapja kimaradó menstruáció...
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus
Nőgyógyászati lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Nőgyógyászati vizsgálaton a következő eredményt kaptam: Kolposzkópos képen 10 és 2 óra között tagoltság látható. A...