Reménytelen helyzet?

Tisztelt Doktor Úr! Azért fordulok Önhöz, mert nagyon el vagyok keseredve és több szakember véleményét szeretném hallani. Tudom, hogy így látatlanban nehéz diagnózist felállítani, de kérem, nézze meg a leleteimet és őszintén mondjon véleményt. (26 éves vagyok, még nem szültem, 1, 5 éve próbálkozunk a babával) A ciklus 2. napján készült eredmények: sTSH: 2 mU/L E2: 82, 60 ng/L FSH: 23.22 IU/L LH: 16.49 IU/L PRL: 25, 55 ug/L Progeszteron: 0, 85 ug/L Ciklusnaptól független eredmények: AMH: 0, 1 Glucose 3.8 mmol/l 60 perces glucose 7.9 mmol/l 120 perces glucose 4.9 mmol/l Inzulin 4.20 uU/ml Inzulin 60 perc 65.80 uU/ml Inzulin 120 perc 30.10 uU/ml APC: 4.59 2.90­10.00 Folsav: 36.80 nmol/l 15.90­71.10 Párom eredményei: ph: 8 térfogat: 5, 5 ml elfolyósodás: teljes, 45 min viszkozitás: norm natív vizsgálat során 1-4 kereksejt és sejttörmelék látható, agglutináció: nincs spermium koncentráció: 14 M/ml spermiumszám: 77M/ejakulátum progresszív gyors mozgású 14 % összmotilitás: 37 % vitalitás: 80 % élő normál morfológia: 2 % fvs: 0 Párom most fogja elkezdeni a Pofertilt, én Metformin 1000-et szedek és Inofolicot 6 hónapja. Van esélyünk babára? A hormoneredményeimen lehet javítani? Köszönettel, Egy elkeseredett nő

Dr. Kiss György válasza Reménytelen helyzet ? témában

Tisztelt Hölgyem!

Mindent nagyon jól csinálnak férjével együtt.

A cyclusdiagnosztika akkor teljes ha a 11 és 21. napi hormonerdmények is ismertek.

A laboratorium szerint valóban mérsékelt IR állapitható meg, az eddigi eredmények közül egyedül az /AMH--Anti Müllerian Hormon / szintje adhat töprengésre okot- bár nem tudom , hogy hol és milyen értékek szerint validálták!

Mindent igy csináljanak tovább, valószinü, hogy későbbiekben inseminacióval meg lehet próbálkozni, de Ön csak 26 éves és jelenleg a szükségesnél többet nem szabad "doktorkodni", inkább lelkiállapotával törődjön, mert kétségbeesetten a fogantatás is nehezebb!

Üdvözlettel: dr.Kiss

PS: az AMH a petefészkek tartalékkapacitását jelzik és a ciklusban részt nem vevő tüszők termelik, tehát nem a ciklustól függő petefészek állapotot tükrözhet. A helyzet nem reménytelen.

Kérdés: 2016. január 26., 17:53 ;Megválaszolva: 2016. január 26., 22:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...