Miért kevés a menstruációs vérzésem?

Tisztelt Doktor úr! Eléggé szokatlan a mostani menstruációm, mert fogamzásgátlót szedek már körülbelül 7-8 hónapja és eddig mindig azt tapasztaltam, hogy az első napon jelentős mennyiségű vér jelentkezett. Most pedig szinte csak ilyen barna darabos formában jelentkezett. A következő napokon pedig a megszokottól gyengébb de már élénk vörös/piros. Most járok a 3. napnál és még mindig nem volt jelentősebb mennyiségű vér. Eddig nem vettem észre semmi olyasmit ami terhességre utalna a párommal már közel egy hónapja voltunk együtt utoljára, azóta pedig már csak kellett volna éreznem valamit ha erről lenne szó. Azonban a decemberi hónapban volt 2 olyan hét amikor egy nap 2 tablettát is egyszerre vettem be mert kiment a fejemből, de ez az 1. és 2. héten volt (ekkor nem voltunk együtt) utána már oda figyeltem rá és a párommal a 3. héten voltunk együtt ismét. Ez után a menstruációm normális volt és jelentkezett időben és semmi probléma nem volt vele. Nem tudom ez mennyire befolyásolja az eseményeket de már nem tudok mire gondolni. Segítségét köszönöm!

Dr. Szalóczy Péter válasza Fogamzásgátló tableta vétség témában

Kedves Kérdező! Ha a szünetbe n megjön a érzése, nem számít, hogy éppen milyen napi formában zajlik. Persze a felejtés megzavarhatja, de ez ellen a nem felejtés a legbiztosabb ellenszer. Tegye a tablettákat a reggeli fogmosó pohárba felejtés ellen. Egyszerre 2 tablettát ne vegyen be, ha így alakulna, inkább reggel és este 1-1-et.Ne féljen, nem lehet terhes, de ne vétsen.

Kérdés: 2016. január 23., 14:51; Megválaszolva: 2016. január 24., 19:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátlo
Jó napot kívánok. Nekem az lenne a kérdésem hogy szedtem a Mistral nevű fogamzásgátlo gyógyszert 6 hónapot és abba hagytam 5 hónapja. Megint el...
Nemi szerv
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger