Menstruáció késése

Üdvözlöm! 22 éves vagyok, 2015 december 11.én megállapítottak ultrahangos vizsgálattal egy cisztát, ami 3cm-es és jobb oldalon található. Akkor az orvos, azt mondta szedjem le ideiglenesen a Nuvaring hüvelygyűrűt, és menjek visza a 2. menstruáció után, addigra fel kell hogy szívódjon. Le is szedtem aznap, 2 napra rá megjött a menstruációm. Azóta többször is próbálkoztunk a vőlegényemmel baba ügyben,, és a nemvárt menstruáció előtt két nappal csináltam is egy tesztet, ami negatív lett. Ma már ott tartok hogy 14 napja késik a menstruációm, 2 nappal ezelőtt is csináltam egy tesztet ami szintén negatív. Szurkálást érzek a hasamban, nagyon fáradékony vagyok, valamint egész napos nagyon enyhe hányingert 1 hete. Egyéb tünetem nincsen. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mitől késhet ennyit? Kértem már időpontot nőgyógyászatra de azt csak február 15.-re kaptam, nem volt előbbi időpont! Köszönöm a válaszát!

Dr. Kiss György válasza Menstruáció kkésése témában

Tisztelt Hölgyem!

A Nuvaring levételét követően most szünik meg lassan az a hormonnszint a vérben, mely a petefészkekben a peteérést idáig felfüggesztette , igy Ön nem volt fogamzóképes.

A rendes ciklus / amire a peteérés jellemző a középidőben/ most áll helyre, igy a következő hónapokbban semmi akadálya nem lesz a babaprojektnek.

Véleményem szerint semmi baj nincs, csak Ön kicsit türelmetlen volt.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 22., 18:18 ;Megválaszolva: 2016. január 22., 20:32
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...