Magas prolaktin?

ÜDvözlöm! Egy kis segítséget szeretnék kérni leletem értelmezésében. 0 perc glucose: 5, 5 mmol/l 60 perces glu: 12, 1 mmol/l 120 perces glu: 7, 6 mmol/l 0 inzulin: 13, 8 mlu/L 60 inzulin: 145, 2 mlu/L 120 inzulin: 110, 4 mlu/L inzulin rez. HOMA index: 3, 37 TSH: 2, 76 mlu/L FT4: 17, 96 pmol/l PROGESZTERON: 50, 71 nmol/l Prolaktin: 1309, 0 mlu/l aktiv prolaktin: 866, 0 mlu/l A visszanyerés >60%: a minta többségében prolaktin monomert tartalmaz. D-vit: 97, 2 nmol/l ÖSZTRADIOL: 374, 6 pmol/l ANTI-TPO: <28 ANTI-THYREOGLOBULIN: 133 IU/ml Azt tudom, hogy IR-em van. Az anti-thyreoglobulin is magas. Az mit jelent, mitől lehet ilyen magas? A prolaktin Ön szerint magas? Nem volt mellette referencia tartomány, és ha magas az mitől lehet? Kérem írja meg mi a véleménye a leletről és Ön szerint mikkel van gond. 3 Éve babát szernénk, de sajnos nem sikerül. Októberben kiderült az Ir- de akkor nem kaptam rá gyógyszert diétát javasolt az orvosom és Inofolicot, de most az inzulinos értékeim is a duplájára emelkedett a 60 és a 120 perces. Ezt a leletet most csináltattam a ciklus 21. napján. Még nem tudtam visszamenni orvoshoz vele mert 1 hónap múlvára kaptam időpontot. Várom válaszát! Köszönettel: Katalin

Dr. Kiss György válasza Magas prolaktin? témában

Tisztelt Hölgyem!

Előre bocsátom, hogy a laboratóriumi vizsgálatok rendkivül fontosak és értékesek, de nem számokat gyógyitunk, csak a labor által adott információkat igyekszünk beépiteni a szervezet aktuális állapotába, hogy eredményesek lehessünk--pl: Önnél a babatervezésben.

Magam részéről, az IR-t, mint a PCO syndroma részét, a hyperprolaktinemiával együtt elsősorban belgyógyészati betegségnek tartom és tágabb értelemben a Metabolikus X syndroma részének, melyhez társulhat magas vérnyomás, testsuly növekedés, II. tipusu cukorbetegség, szőrösödés stb...

Az Ön lelete hyperprolaktinemiát, a határon levő HOMA index: IR-t jelez / nem tudom petefészkei Ultrahang képén nem jeleztek polycystás ovariumokat? /, mindehhez még pajzsmirigy dysfunkció is észlelhetö-

Tanácsom: ha szülni szeretne akkor egy IVF Centrumot keressen fel, ahol ezeken az eltéréseken eredményesen tudnak segiteni.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 18., 15:59; Megválaszolva: 2016. január 18., 18:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ovulációs fájdalom
Üdvözlöm! Abban kérem a segítségét, hogy az utóbbi hónapokban nagyon ritkán előfordult igen kellemetlen hasi diszkomfort érzésem. Ahhoz tudnám...
HPV fertőzés
Nemi szerv
Gyógyszer mellékhatás? Baba?
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...