Fogamzásgátló negatív hatásai

Tisztelt Doktor Úr! Lassan 6 éve szedem a Lindynette nevű fogamzásgátlót. Két fő oka volt annak, hogy anno felírta ezt nekem a nőgyógyászom egyrészt, hogy szörnyen beteg voltam tőle nem bírtam lábra állni, lázas lettem, hánytam és hogy egy csúnya felfázás után teljesen megzavarodott és nem tudtam kiszámolni, hogy mikor esedékes az ideje pedig előtte 6 évig ilyen problémám sosem volt. Mikor el kezdtem szedni a fogamzásgátlót abszolút elmúltak a görcseim, épp hogy csak éreztem, sőt a menstruációm hossza és mennyisége is a felére csökkent. Azonban az utóbbi egy évbe megint szörnyen beteg vagyok, görcsölök de közbe már alig menstruálok. Ön szerint abba kellene hagynom a tabletta szedését? Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Kiss György válasza Fogamzásgátló negativ hatásai témában

Tisztelt Hölgyem!

A hormonális fogamzásgátlás a nemkivánatos fogantatások elkerülésére lett kitalálva. Kényszerpálya, melyben a női szervezet egy mesterségesen kialakitott hormonközegben él ..hosszu éveken keresztül,

Valóban átalakul a méhnyálkahártya, a vérzés kevesebb lesz, mellékhatások léphetnek fel, de az Ön által leirtakat nem a tablettának tudnám be, mert inkább virus okozta tüneteknek látszanak.

Ha szüneteltetni szeretne--az nem lenne baj, de óhatatlanul fennáll a terhesség veszélye és a döntés felelőssége nindig a nő vállára nehezedik.

Röviden: ha szünetet akar tartani, nem tartom "ördogtöl való dolognak", de óvatos legyen!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 18., 15:44; Megválaszolva: 2016. január 18., 18:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus