anti d injekció?

Tisztelt Doktor Úr.Én egy egy 8-hetes kismama voltam.6-héten véreztem voltam vaginális ultrahangon.Ott mindent rendben találtak azt mondták kezd pulzálni a szíve.Ekkor a mérete 3-4mm es volt. A 8-dik héten erősen volt barna folyásom. Megint voltam ultrahangon a méret úgyan akkora volt.Igy gyógyszeres terhesség megszakotásom volt. Az lenne a kérdésem B negativ vércsoportom van nem kellett volna kapnom anti d injekciót? Azt mondták 8-hetes terhességnél nem. Mert nincs még vére az embriónak.Próbálom elhinni de a neten azt írja minden esetben kapnak a nők.Köszönöm a válaszát előre is.

Dr. Szalóczy Péter válasza Rh immunizáció témában

Jelen tudásunk szerint az ellenanyagok vetélés alatt a műszeres mechanikus hatással préselik be ma magzati elemeket a méhfalba és az anyai keringésbe. Nem tudom hogy a gyógyszeres vetélés megtörténte után nem volt-e műszeres befejező küret? Nem ártott volna, ha beadják, de egy ellenanyag vizsgáló vérvétellel bármikor kiderülhet, hogy esetleg érzékenyítetté vált. Nem valószínű.

Kérdés: 2016. január 14., 14:12; Megválaszolva: 2016. január 14., 18:09
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nemi szerv
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...