Fogamzásgátló nellett kimaradt vérzés

Tisztel Doktor Úr, 7 éve szedek fogamzásgátló, fél éve Lyndinette-t. A vérzésem nagy örömömre nagyon lecsökkent és le is rövidült, de általában pontos. Ebben a hónapban viszont sajnos nem jött meg. Minden meg van, a szokásos hisztik, pattanasok, feszülés csak épp nem vérzek. Tudom, hogy ez csak egy megvonásos vérzés, de még is aggódom. Tudtommal a teszt még nem lenne pontos, ezért fordulok Önhöz. Kérem, - ha tud - nyugtasson meg hogy nem lehetek terhes. Be kell vallanom, hogy sajnos volt amikor elfelejtettem bevenni a tablettát, de másnap mindig potoltam. Az orvosom megnyugtatott, hogy ez egy magas hormontartalmu gyógyszer, ezért ebből nem lehet baj. Ugye nem lehet pocak lakóm? Hálás köszönettel,

Dr. Kiss György válasza Fogamzásgátló mellet kimaradt vérzés témában

Tisztelt Hölgyem!

Orvosának igaza van és elsősorban nem terhességre kell gondolnia.

Ha biztos akar lenni a dologban, akkor a 2-3 nap mulva egy otthoni terhességi teszt megnyugtathatja és a késöbbiekben egy hüvelyi ultrahang vizsgálatot is végeztethetne. A 7 év fogamzásgátló szedése esetén nagyon elvékonyodhat a méhnyálkahártya , ezért időnként vérzéskimaradás is előfordulhat.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. január 10., 20:10; Megválaszolva: 2016. január 10., 22:04
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus
Endometriózis
Tisztelt Doktornő! 2017 novemberében volt egy méh eltávolításom petefészkekkel együtt. A szövettani eredményem endometriózist állapított meg...