Fogamzásgátló- váltás

Tisztelt Doktor úr! Dalia fogamzásgátlót szedek. Még régebben egyik nap két tablettát kellett elhasználnom hányás miatt, így maradt egy megkezdett csomagom (amiből egy tabletta hiányzott) . A teljes csomagok már elfogytak, így megkezdtem annak a csomagnak a szedését, amelyikből egy hiányzott. A vége felé járva elmentem a nőgyógyászhoz aki felírt újabb 3havi adag Daliát. Nem lett volna gond, ha ezt ki tudom váltani a patikában, és hogy 21napig szedjem, újból megkezdek egy csomagot, vagyis az utolsó tablettát az új csomagból veszem be. De a gyógyszertárban azt mondták, hogy a Daliát kivonták a forgalomból..helyette Lyndinette-t adott a patikus. Ennek a betegtájékoztatóján az szerepel, hogy ha másik fogamzásgátlóról váltunk Lyndinettére, akkor ne iktassuk be a szünetet, hanem ha a elfogy az előzőből a 21darab, akkor hétnapos szünet nélkül kezdjük el ezt szedni. Nem tudom mi tévő legyek. A Daliából 20-at tudok bevenni, ne tartsak a 20 után szünetet, hanem szedjem ki a 21-es Lyndinette-t? így 41 napig szedek tablettát és utána a 7 napos szünetben rendesen megjön? vagy 42-t kell bevenni, tehát a 20 Dalia után 22 Lyndinette-t? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Dr. Kiss György válasza Fogamzásgátló váltás témában

Tisztelt Hölgyem!

Kérem, ne tartson szünetet, a Dalia után folytassa a Lyndinettet- minden nap, nagyjából ugyanabban az időpontban / 1-2 óra eltérés még nem hiba/--és a Lyndinette teljes beszedése után jöhet a 7 nap szünet.

Üdvözlettel: dr.Kiss.Fogamzás

Kérdés: 2016. január 09., 22:30; Megválaszolva: 2016. január 10., 08:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus
Endometriózis
Tisztelt Doktornő! 2017 novemberében volt egy méh eltávolításom petefészkekkel együtt. A szövettani eredményem endometriózist állapított meg...