Mit javasolna megoldásnak rá?

Üdvözlöm, Decemberi rákszűrésem eredményét kaptam meg tegnap es csak jövőheten tudok konzultálni az orvosommal ezért szeretnem kérni a tanácsát addig nem bírok várni. Rákszűrésének eredménye: kóros hámelváltozást (HSIL-CIN III) valamint HPV (human papillomavirus) jelenlétét észlelték a kenetben, csatolva találja a leletet! Elvégeztek egy kiegészítő vizsgálatot is (CINtec Plus) , melynek eredménye pozitív, ami sajnos a jelenleg rákmegelőző állapot későbbiekben rosszindulatúvá válásának lehetőségét valószínűsíti. Ez mit takar? Milyen megoldások lehetnek? Mit javasolna? Ez azt jelenti, hogy rákos vagyok? Még nem szültem es szeretnénk babát a férjemmel. Lehetséges ezek utan is gyerekem? Elore is koszonom a segítséget.

Dr. Szalóczy Péter válasza Méhszáj hámdiszplázia témában

Kedves Kérdező! A CIN III egy magas kockázatú HPV vírus rákmegelőző, degeneráló hatása a méhszáj hámján. Még nincs baj, de mielőbb egy egyszerű, ma már akár ambulánsan is elvégezhető műtéttel el kell távolítani a méhszájból és a nyakcsatorna kezdetéből az érintet részt. Ezt részletes szövettani vizsgálattal

átnézve megállapítható lesz, hogy a folyamat valóban nem tartalmaz konkrét ráksejteket, csak úgynevezett súlyos diszpláziát jelez. Az ezt követő 3 havonta citológiai kontroll egy évig bizonyítja majd a kenetei további negativitását. A műtét nem gyengíti a méh zárszerkezetét és nincs kihatása a terhességre, a kihordásra vagy a magzatra

Kérdés: 2016. január 09., 18:47; Megválaszolva: 2016. január 10., 13:58
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
2 hónapja kimaradó menstruáció...
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus