kontroll vizsgálat

2015. december 18. án voltam nőgyógyásznál, mert szokatlan folyást érzékeltem, vizsgálat során kenet is vett az orvos a rákszűréshez. A folyásra a doktor irt fel CNS kúpot. Menstruációm december 21. napján volt. szóval a vizsgálat után szinte egyből. (fogamzásgátlót szedek, rendes időpontban volt a menszeszem) Most kaptam a kórházból egy papirt hogy jelenjek meg egy kontroll vizsgálaton. Kérdésem az lenne hogy az eredményt befolyásolhatta-e gyulladásom volt illetve hogy menstruáció előtt vettek kenetet. Vagy aggódnom kell a kontroll vizsgálat miatt, mert valami komolyabb baj lehet? Várom miharabbi válaszát. Tisztelettel: H. Márta

Dr. Kiss György válasza kontroll vizsgálat témában

Tisztelt Hölgyem!

Igen, a gyulladás befolyásolhatja a cytológia eredményét és általában, olyan esetben történik a kontroll vizsgálatra való berendelés, ha valami olyan elváltozást találtak, ami kezelésre szorul.

Ez az Őn érdekében történik, kérem keresse fel a nőgyógyászatot.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: a menstruáció előtti időszak nem befolyásoló tényező és vérzés alatt pedig nem szabad cytológiát venni.

Kérdés: 2016. január 08., 16:51; Megválaszolva: 2016. január 08., 22:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mennyi esélyem van?
Betadine hasmenéy
1 szemmel több fogamzásgátló...
Fájdalmas Tampon
Deflagyn mellékhatás