Hpv-vel műtét nélkül?

Kedves doktorúr! Elmult évben 5 citologia vizsgálaton estem át ebből 1 lelet p2 a többi p3 volt sajnos kiderult, hogy hpv m van 33 értékű. Azt mondta az orvosom 6honap mulva jelentkezzek újabb citologiára. Nem szükseges műtét? Érdemes ezt halogatni? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza HPV vírusfertőzés témában

Ismételt makacs P3-mak esetén egyszerű és szükséges egy korszerű méhszáj műtét a szövettan jelen állapotának tisztázására és a kenetek HPV mentesítésére. A műtét nem veszélyezteti a szülőképességet.

Kérdés: 2016. január 04., 15:46; Megválaszolva: 2016. január 05., 15:45
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
HPV genotipus
Tisztelt Doktor Úr! A barátommal már rég óta együtt vagyunk, nála 51-es HPV-t mutatott ki a teszt, ezt követően én is elmentem, nálam hihetetlen...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés