Cmv vírus kétes

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem a következő lenne kétszer voltam Cmv vizsgálaton az első eredménye IgG 1, 00 Reaktiv, az IgM 0, 11 kétes eredmény kontroll javasolt. másodjára is kétes eredményt kaptam a harmadik eredményt még nem tudom folyamatban van. Amiért írok ha esetleg most lettem terhes akkor el kell vetetni a babát? Kétszer volt vetélésem azért kezdtük el a vizsgálatokar véralvadási probléma is kiderült! Köszönöm! Edit

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászati betegségek témában

Az IgG pozitivitás a fertőzés átvészeltségét jelzi.

Az IgM pozitivitás friss fertőzésre utal.Ilyenkor 10-14 nap múlva ismételt vizsgálat szükséges.Ha emelkedett értéket mutat, akkor friss fertőzésről van szó.

Az elsődleges fertőzés lappangási ideje, függ a szervezetbe jutó vírus mennyiségétől és a szervezet immunállapotától. A lappangási idő átlagosan 4-12 hét. A CMV-fertőzés tünetei a kortól, az átvitel formájától és az egyén védekezőképességétől függően változatosak. Gyermek-, fiatal felnőtt-, és felnőttkori fertőzések. A fertőzés csupán 1 százalékában okoz tüneteket. Jelentkezhetnek mononucleosisszerű tünetek: általános rossz közérzet, végtag- és izomfájdalmak, láz, máj-, és lép megnagyobbodás, vérképelváltozás. Vírusos tüdőgyulladás elsősorban kisgyermekkorban jelentkezik. Méhen belüli fertőzés Az okozott elváltozások súlyossága általában a terhesség korától, a fertőző mikroorganizmus fajától és fertőzőképességétől függ. A magzati fertőzés lehetséges következményei a vetélés és halvaszülés, a méhen belüli növekedés zavara, a májkárosodás, az agyi mészlerakódás, a kisfejűség, a halláskárosodás és a szellemi visszamaradottság. A születés körüli fertőzés az újszülött számára legtöbbször nem jár következményekkel, és csak ritka esetben alakul ki tüdőgyulladás.

Ép, jól működő immunrendszer esetében, vírusellenes kezelés nem szükséges. Ha viszont a fertőzés a beteg életét vagy egyes szerveinek épségét fenyegeti, akkor a vírusellenes szerek alkalmazása indokolt.

Ép, jól működő immunrendszer esetében, vírusellenes kezelés nem szükséges. Ha viszont a fertőzés a beteg életét vagy egyes szerveinek épségét fenyegeti, akkor a vírusellenes szerek alkalmazása indokolt.

A terhesség kiviselhető, a lehetséges magzati következmények megfigyelése szükséges.

Kérdés: 2016. január 04., 12:35; Megválaszolva: 2016. január 04., 21:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehetek terhes?
Peteérés, terhesség elősegítése
Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy április óta rajta vagyunk a kistesó projekten de eddig még nem sikerült. a mostani...
Segítséget kérnék
hyperprolactinaemia és a kombinált...
Üdvözlöm! Szeretném kikérni a véleményét a doktoraim döntéseiről, mert kétségeim merültek fel a gyógyszereim együttes alkalmazásával...
Condyloma+negativ hpv, kóros...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Az elmúlt fél évben másodszor is visszatérő condylomat kellett kezeltetnem. A legutóbbi szemölcs eltávolításon...