Aggódó nagyi

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét kérni! Ennyi évet megértem soha nem volt problémám, most elmentem a kötelező éves szűrésre és az eredményem a következő. HPV, CIN 1, P2, ismétlés 3 hónap múlva, ami meg is történt. Leletem eredménye ugyan az. Javasolták csinálnak egy tipizálást.Ez most lesz. Kérem szíves válaszát, mert nagyon aggódom. Köszönöm Julianna

Dr. Kiss György válasza Aggódó nagyi témában

Tsztelt Hölgyem!

Ne aggódjon, a cytológiája / P2 / teljesen rendben van, a CIN 1 felületes és enyhe hám elváltozást jelent a méhnyak laphámján--ez boritja kivülről a méhnyakat.

Valóban, okozhatja HPV is , ezért helyes volt , hogy a HPV tipizálást mrgtörtént, de tudni kell, hogy a CIN1 és a HPV érintetttség magátol is meggyógyulhat.

Nem árt a szoros / fél évenkénti / nőgyógyászati kontroll, de félnie nem kell.

A HPV elleni védőoltás- nagy felmérések tapasztalata alapján- 56 év felett

már nem javasolt.

Visszatérve a HPV-re a tipusok közül főleg a 16 és 18-s tipus tud rosszat tenni a méhnyakon.

Üdvözlettel: dr.Kiss

Kérdés: 2016. január 01., 17:24; Megválaszolva: 2016. január 02., 15:20
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Aggódó nagyi
Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm, megnyugtató válaszát! Még egy kérdést szeretnék feltenni. Szexuális életemet mellőztem, még nem lesz meg a...
Mennyi esélyem van?
Betadine hasmenéy
1 szemmel több fogamzásgátló...
Fájdalmas Tampon