Hüvelyfertőzésből gomba?

Üdvözlöm! Azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy már egy ideje mindenféle fertőzést összeszedek. Mit tehetnék ellene? Bakteriális hüvelyfertőzésem volt hónapokig, alig bírtam kikezelni (többféle orvos/gyógyszer) . Utána hüvely helyreállítása. Pár napig tünetmentesség. Jelenleg megint panaszokkal küszködök. Hüvelyviszketés, szárazság, fémes szagú váladék, égő kellemetlen érzés együttlétkor a barátommal. Ez gomba? Canesten kombi uno-t veszek segíthet? Utána lactofeelt használnék. Esetleg lactyd intim mosakodó? Orvoshoz nem tudom menni csak 2 hét múlva. Válaszát köszönöm. Tisztelettel: Panka

Dr. Kiss György válasza Hüvelyfertőzésből gomba? témában

Tisztelt Hölgyem!

Minden ami tejsavat tartalmaz /probioticum/ a tejsav bakteriumokat segiti , hogy a hüvely pH-ja 3, 8-4, 2 között, tehát enyhén savas állományban legyen, igy sem a gomba sem a bakterium nem tud elszaporodni.

A hüvely sohasem steril, tehát mindig van gomba , bacterium, egysejtü, virus- viszont nem tudnak elszaporodni-lactobacillusoknak köszönhetően.

Ha visszatérő fertőzések vannak, akkor a sexuális uton terjedő kórokozók után is illene vizsgálatot kérnie /STD coccusok/.

Tanácsom tehát a nőgyógyászati vizsgálatnál: kenet és STD vizsgálat, addig,

ülőfürdők- kamilla, cickafark, tőzegáfonya- és utána probiotikumok rendszeres használata + gumi óvszer!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. december 28., 12:17; Megválaszolva: 2015. december 28., 17:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
HPV lelet èrtelmezés
Hormonprobléma
Mennyi esélyem van?
Betadine hasmenéy
1 szemmel több fogamzásgátló...