Mi lehet még mindig a probléma?

Üdvözlöm! Bakteriális hüvelyfertőzésre kezeltek klionnal több mint 1 hónapon keresztül. Nem akart sajnos elmúlni. A barátomat is kikezeltük, de amint elmúlt, és egyszer szeretkeztünk máris újból éreztem a tüneteket, pedig mellette lactofeelt is használok, hogy helyreállítsam a hüvelyem ph értékét. Mit tudnék tenni? Megint folyásom van, és viszketnek a szeméremajkaim, hüvelybejáratom. Már orvoshoz nem akarok vissza menni, használjak továbbra is a lactofeelt? Esetleg valami valami szájon át bevehető tabletta vény nélkül? Házi praktika? Továbbá milyen intim mosakodót használjak? Félek, hogy ez is probléma volt, szappant használok. Tisztelettel: Noémi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza visszatérő hüvelypanasz témában

Kedves Noémi! Nem tudom, hogy bármely fertőzéskezdethez tisztázva volt -e biztosan a kórokozó. Megtett elvben minden fontosat az újrafertőződés ellen, azaz erős tejsav baktérium védőflóra képzés Latofeellel és partnerkezelés a visszaoltódások ellen. Ne feledje a jövőben sem, hogy bármely antibiotikum, bármely okból szedve, vagy bármely hüvelyi helyi szer a legfontosabb, de leggyengébb tejsav baktériumokat irtja ki leginkább. Pedig a hüvely tartós megerősödése, védekezőképességének maximuma a milliárd tejsav baktérium által a hüvelyhám glikogénjéből termelt tejsav Ph: 3-4 közötti savassága. A szeméremajkak és bejáratviszketésére használjon kenőcsben ön is és a partner is Canesten krémet, felszínes gombát feltételezve, recept nélkül kapható. De bent a hüvelyben egyenlőre csak Lactofeelt alkalmazzon heti 2-3x, amíg helyre áll a rend. Az után is heti 1x érdemes hosszú távon.

Kérdés: 2015. december 27., 21:32; Megválaszolva: 2015. december 29., 17:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hüvelyégés
Egy éve állandó hüvelyégéssel szenvedek rengeteg orvosnál voltam több baktérium volt a hüvelyben de a sok antibiotikum sem enyhíti az...
Lactacyd használat
Tisztelt Doktorúr! Lactacyd shooting intim mosakodót vettem, de azt olvastam, hogy a ph értéke 5, 2. (interneten, a dobozon nincs rajta) Nem tudom...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején