Lehetséges hogy allergia?

Tisztelt Dr. Szalócy Péter! 3-4 hónappal ezelőtt jelentkezett a kisajkak között égő viszkető érzés, meglehetősen vörös volt az egész. Ez a gyulladás nemsokkal ezután tovább terjedt, bár folyásom nem volt, a hüvelyem szintén gyulladt volt. Nőgyógyászhoz mentem, aki két kúpot is felírt, (CNS, Canesten) 10-en valahány kúpot használtam, Pimafucort krémet 2 hónapon keresztül használtam, kaptam más gyógyszert is, beszedtem egy levél antibiotikumot, egyszerűen semmi nem használt.... Két hét múlva a viszkető, égő érzés elmúlt, de a vörösség két hónap múltán sem csillapodott. Majd megunva a sok hiába beszedett gyógyszert vettem a gyógyszertárban PH semleges mosdókenőcsőt. Úgy tűnt ez bevált, mert a probléma megszűnt. Egy ideje (egy-két hete) nem használtam a mosdókenőcsöt, helyette tusfürdőt és szappant. Tegnaptól kezdve megint visszatért a vörösség, és most úgy tűnik folyásom is van. Lehetséges hogy ez a visszatérő problémát allergia váltja ki a szappanra vagy a tusfürdőre? Találkozott Ön már ehhez hasonló problémával? Párom az első esetnél volt orvosnál, vele minden rendben volt, tehát ez a visszatérő probléma valahol nálam keresendő, csak nem tudom mitől alakul ki: (( Előre is köszönöm a segítségét, válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Allergiás nagyajakpír témában

Kedves Ké4dező! Sajnos lehet allergia a leírtak alapján. Három dolgot tegyen meg. Ismételtessen egy hüvelytenyésztést, hogy bármely kórokozó jelenléte hiánya bizonyított legyen. Ha a tenyésztés negatív, ettől kezdve használja bárm3ly recept nélkül kapható hüvelyi probiotikumot, indulóba 3-4 egymást követő este, majd hosszú távon hetente egyszer. A legjobb talán ez esetben a Lactofeel nevű. Az allergia kialakulása bárkiben olyan bonyolult, hogy el sem kezdem, a lényege, hogy a maga immun rendszere valamilyen anyaggal, molekulával szemben érzékeny. Lehet bonyolult bőrpróbával tisztázni, melyekkel szemben van ez. Csak a bevált, semleges anyagot használja egyenlőre.

Kérdés: 2015. december 10., 18:51; Megválaszolva: 2015. december 11., 11:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés
Mikor marad el a menstruációm?