Most akkor van condylomám, vagy nincs?

Tisztelt Doktor úr! Több mint egy éve condylomát fedeztem fel magamon, a nőgyógyászom írt fel condilyne oldatot amivel szorgosan ecseteltem a területet. Kb 3-4 hónapja egy szemölcsöm sincsen. Voltam rákszűrésen, ennek az eredményét ma kaptam meg, teljesen negatív lett. A doktor úr nem volt, csak az aszisztense, rákérdeztem, hogy akkor a condyloma is eltűnt? Közölte, hogy ez rákszűrés, a condyloma teljesen más. Nem igazán értem, miért más? Én úgy tudtam, hogy a condylomát is kimutatja a szűrés, hiszen akkor mi értelme lenne a HPV szűrésnek, ha nem mutatja ki az összes variációt? Lehet, hogy akkor még mindig condylómás vagyok, csak tünetmentes? Hétfőn megyek vissza a nőgyógyászatra, de nem tudom most mi a következő lépés. Nagyon fontos lenne tudom, hogy fertőzök-e vagy sem, új párkapcsolatom van, de amíg ezzel nem vagyok tisztában nem élhetünk szexuális életet. Kétségbe vagyok már esve, mert már annyi mindent olvastam és hallottam, hogy nem tudom mi a valós helyzet ezzel kapcsolatban. Nagyon megköszönném, ha tudna valamit ezzel kapcsolatban mondani.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Most akkor van condylomám vagy nincs : témában

Tisztelt Hölgyem!

A rákszürés a sejt állapotából igyekszik következtetni, hogy van-e rosszindulatu elváltozásra gyanú, a HPV tipizálás pedig a virus törzsek kimutatására, meghatározására szolgáló eljárás.

Manapság már mindkettóvel jó ha tisztában vagyunk.

A condylomát a HPV 6 és 11 törzse okozza.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. november 18., 11:37; Megválaszolva: 2015. december 14., 17:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lelet értékelés
Petefészek-gyulladás
Vizelesi problema