szülés után

Tisztelt Doktor Úr! 3 kérdésem lenne Önhöz: 1.) Szülés után vagyok és még van egy sárgás folyásom időnként, mint ami az első 6 hétben volt. „Normális” –e ez, illetve meddig (hány hét vagy hónap) tekinthető annak (A baba 18. hetes és szoptatom - kizárólag anyatejet kap) 2.) Mivel visszaállt a ciklusom (ez már a 3. mensesem) – használhatok –e már tampont? 3.) Szülés után egy „M” alakú, réz bevonatú, hormont nem tartalmazó spirál lett felhelyezve. Azt olvastam egy hogy a spirál használatánál a menstruáció után mindig ellenőriznem kell a jelzőszálat, kitapintható-e-különben nem nyújt megfelelő védelmet. Helytálló –e ez az információ? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza szülés utáni váladék. témában

Kedves Kérdező! Ennyi idővel a szülés után a váladék nem függ össze azzal. Kenet vizsgálattal kiderítendő az eredete, esetleg hüvelyi ultrahanggal. Használjon nyugodtan tampont.Nem kell a fonalat keresgélni, egy spirál esetleges elvesztése, távozása, elvesztése számos módon észlelhető, nem lehetne nem észrevenni.

Kérdés: 2015. november 05., 06:37; Megválaszolva: 2015. november 05., 16:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Abortusz műtét
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek
Lehet hogy termékeny vagyok még?
Méhsüllyedés, hüvelysüllyedés