Terhesség?

Jónapot kívánok! Sajnos az orvosom nem túl sok információt adott nekem. Ezért fordulok most önhöz Elsősorban 7 hete nincs menstruációm (minden teszt pozitív ami nem is probléma) 3 héttel ezelőtt voltam ultrahang vizsgálaton és rakszuresen. Akkor nem látott terhesseget azt mondta az orvosom tiszta egészséges petefészek. 3 hét után ismét visszamentem. Mire közölte hogy rossz lett a rakszures eredmenye ((p3) kb 4-5 hónappal ezelőtti teljesen jó volt) ) és ugyan lát petezsakot de inkább elkuld vérvételre hogy biztos legyen hogy nem más e. A hcg szintem 1243 ul. Sajnos az orvosom nem mondta el mi ez után a teendő próbáltam felvenni vele a kapcsolatot nem túl sok sikerrel. Szeretném megtudni hogy akkor itt tényleg terhességrol van e szó illetve hogy most mi a teendő?! Várom válaszát Tisztelettel Vivien

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza terhesség és P3 témában

Medves Vivien! Ha akarja a babát, semmi baj. P3 eredmény terhességben elfordul, már csak azért is, mert a vérbő, terhes méhszáj sejtjei mutathatnak hasoló degenerációs jeleket, mint a valódi P3. Érdemes egy HPV (humán papilloma vírus) tipizálást végezni, ami szintén csak egy egyszerű kenetvétel technikailag. Ha lenne volna benne HPV vírus és alacsony kockázatú típus, pláne semmi tennivaló sincs a szülés utánig. Ha magas kockázatú, akkor érdemes még egy kenetet levenni a hetedik hónap táján. P3 miatt nem szakítunk meg kívánt terhességet.

Kérdés: 2015. október 11., 15:07; Megválaszolva: 2015. október 14., 12:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban
Barna folyas
Kedves Doktor ur! 38 eves no vagyok es 2 hete idoben megjon. a menstruacio a megszokott iseig tartott, viszont kb. a menstruacio 12. napjatol par napja barna...