Fogamzásgátló

Tisztelt Doktor Úr! Fél év kihagyás után újra elkezdtem fogamzásgátlót szedni. Az elmúlt pár hónapban nem pontosan jött meg, de legutóbb szeptember 4-én. Október 2-án, amikor enyhe hasfájással láttam, hogy már megjött a barna folyás, beszedtem a gyógyszert. Ezután viszont elmúlt a folyás is és nem is jött meg azóta sem. A gyógyszer leírása szerint, ha a menstruáció első napján veszem be a gyógyszert, azonnal véd. Azonban felmerült bennem az a kérdés, hogy lehet még nem kellett volna akkor bevenni és így, hogy gyakorlatilag elmaradt a rendes menstruáció, a gyógyszer sem véd még. Azóta már együtt voltunk a párommal és aggódom. Ezzel kapcsolatban szeretném kérni a véleményét, hogy ebben az esetben védelmet nyújt -e a gyógyszer, vagy előfordulhat terhesség is? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! Üdvözlettel, Alexandra

Dr. Szalóczy Péter válasza Fogamzásgátló tabletta szedése témában

Kedves Kérdező! Nem követett el hibát és meggyőződésem, hogy a szokásos szünetben megnyugtatóan beáll a megszokott menetrend. Ne szorongjon, nem lehet terhes. Csak akkor forduljon szakemberhez, ha az utolsó tablettát nem követné vérzés néhány napon belül.

Kérdés: 2015. október 08., 22:10; Megválaszolva: 2015. október 09., 10:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció időtartama
Hüvelykúp után nemi élet
Teherbeesés
Tisztelt Doktornő, 5 hónapja próbálkozunk a babával, de sajnos nem akar összejönni. Én 35 éves vagyok, nem voltam még terhes. A menstruációm...
Daganatos vagyok?!
Előzmény: 8 éve, hogy a menstruációm elmaradt, évente kontrollra jártam. Ez év januárjában nem nagy mennyiségű, de vérzés jelentkezett....
Rákszűrési letel értelmezése
Tisztelt Doktornő! . Én érdeklődtem, hogy P3-nak számít e az ASCUS, nem neoplasztikus elváltozások, metaplasia, HPV negatív tartalmú rákszűrésem....