Kimaradt vérzés

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy március óta szedem a Dienille nevű fogamzásgátlót, eddig a gyógyszermentes héten mindig pontosan jelentkezett a megvonásos vérzés, de a mostani a második olyan hét, mikor nem tapasztalok semmiféle vérzést, viszont az ilyenkor tapasztalt nagyon enyhe alhasi görcsöt éreztem. A fogamzásgátlót pontosan vettem be, mellette más gyógyszert nem szedtem. Illetve két hete volt egy enyhébb felfázásom, nem tudom, ez befolyásolhatja-e a vérzést. Terhességi tesztet két alkalommal csináltam, mindkétszer negatív eredménnyel. Kizárható így a terhesség (egyelőre nem szeretnék babát) , és hogy esetleg a vérzés kimaradása lehet-e a fogamzásgátló velejárója? Köszönettel és tisztelettel: Varga Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat betegség témában

Egy-egy menstruáció kimaradása előfordulhat teljesen egészséges nőkben is. Ha nem ismétlődik és hátterében kóros elváltozást nem találunk, nem igényel tennivalót. Bizonyos helyzetekben teljesen érthető a vérzés elmaradása: terhesség alatt, szoptatás idején, a változó kor kezdetén. Valódi vérzéshiányról (amenorrhoea) akkor beszélünk ha három egymást követő menses elmarad, hátterében legtöbbször a hormontermelő rendszer zavara áll. A szabályozó rendszer rendkívül összetett, a külvilágból és a test egyéb szervrendszereiből érkező jelek alapvetően befolyásolhatják működését, vérzéskimaradást okozva.

Vérzéskimaradás esetén legelőször terhességre kell gyanakodni, mielőbb célszerű elvégezni a terhességi tesztet. A patikákban kapható tesztek nagy biztonsággal igazolják vagy kizárják a korai terhességet, bármilyen kétség esetén lehetőség van nőgyógyászati rendelőben megismételtetni a vizsgálatot, szükség szerint kiegészítve nőgyógyászati és ultrahang vizsgálattal.

Kérdés: 2015. szeptember 16., 10:59; Megválaszolva: 2015. szeptember 17., 20:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhpolip miatti aggódás
Tisztelt Doktor Úr! Hüvelyi ultrahangom értelmezésében kérném a segítségét.Ugyanis fél év múlva rendeltek vissza. Hiába mondtam, hogy már egy...
Tanácstalanság
Tisztelt Dr.Úr! 37 éves vagyok, 4 gyermeket szültem császármetszéssel. A műtét oka utherus bicornis, ill., a nőgyógyászom leírása szerint...
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban