Méhpolip miatti aggódás

Tisztelt Doktor Úr! Hüvelyi ultrahangom értelmezésében kérném a segítségét.Ugyanis fél év múlva rendeltek vissza. Hiába mondtam, hogy már egy éve lassan, hogy csak kevés vérzésem volt, néha több hónap is kimaradt, most július elején meg egy nagyon erős. Lelet: Az uterus méretek: 103x52x42 mm. Az uterus normális nagyságú és szerkezetű. A corpus distalis részén a cavumban 11x5 mm-es, környezeténél echogénebb, endemetriális polypus látható, melyben pathológiás áramlás, neovascularisatiora utaló jel nem észlelhető. Az uterusban sem graviditásra, sem göbösségre utaló jel nem látható. Az endometrium szabályos kontúrú és echogenitású, 15 mm vastagságú, secretios jellegű. Az endomertium- myometrium határ éles, szabályos kontúrú.Jobb oldaliovárium látótérbe nem hozható.Jobb oldali ovárium szintén szabályos kontúrú és szerkezetű. 22x18mm, benne egy 13 mm-es folliculus. Adnextájakon és a tubák vetületében kóros Uh jel, cystikus képlet nem látható.Szabad hasi folyadék nincs. Dg.: Polypus endometrii ebből alakulhat-e ki rosszindulatú daganat? Nem lenne jobb kivenni a polypot? Köszönöm megtisztelő válaszát: Edit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat betegség témában

A leírt panaszok és az ultrahang lelet/a méh az átlagosnál nagyobb, a méhnyálkahártya kiszéledett, benne polypus/ miatt a méh szövettani vizsgálata, a polypus eltávolítása mérlegelendő.

Ismételt vérzési rendellenesség esetén a beavatkozás tanácsos.

Keressen fel nőgyógyászati szakrendelést.

Kérdés: 2015. szeptember 01., 13:50; Megválaszolva: 2015. szeptember 01., 22:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Kimaradt vérzés
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy március óta szedem a Dienille nevű fogamzásgátlót, eddig a gyógyszermentes héten...
Tanácstalanság
Tisztelt Dr.Úr! 37 éves vagyok, 4 gyermeket szültem császármetszéssel. A műtét oka utherus bicornis, ill., a nőgyógyászom leírása szerint...
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?