Lehetek hajlamos thrombózisra?

Tisztelt Doktor Úr! A mai naptól kezdtem el a Mirabella fogamzásgátló szedését. Sokat olvastam a fogamzásgátlók mellékhatásairól és aggaszt az a tényező, hogy elősegítik a vérrögök kialakulását. Voltam laborvizsgálaton és a leletet vissza is vittem a nőgyógyászomnak, aki azt mondta minden rendben van, de szeretném kikérni tanácsát. A Thrombocyta értékem 261 K/ul és az MPV 10, 1 fl. Ön szerint a fogamzásgátló elősegítheti az én esetemben vérrög képződését és van-e hajlamom trombózis kialakulására? Előre is köszönöm szépen válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Lehetek hajlamos thrombózisra? témában

Tisztelt Hölgyem!

A jelenlegi tudásunk szerint labor. értékei megfelelőek.Ezt azért irom, mert rengeteg dolog ismeretlen még előttünk. ami vérrög képződéshez vezethet, de ezek a védő mechanizmusok fiatal korban még nagyon jól müködnek, igy, kérem ne aggódjék.

Egy biztos, a hormonális fogamzásgátlás egy szükséges rossz és a tabletták szedése veszéllyel járhat--ezzel mindenki tisztában van, de jelenleg jobb és biztonságosabb módszert nem ismerünk.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. július 21., 00:08; Megválaszolva: 2015. július 21., 07:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fájó csomó mellben
Fennáll ösztrogéndominancia?
Duzzadt gát
Szemérem viszketés
Méhnyakrák szűrés eredmény