Befolyásolja a tablettát?

Kedves Doktor Úr! Múlt hét szerdán kaptam az első szteroidos injekciómat (lidokain+diprophos) kb 3 órakor, a fogamzásgátlót este 9kor szoktam bevenni. Hétfőn együtt voltunk a párommal, mert a gyógyszerész szerint ez nem befolyásolja a gyógyszert. Ma is kaptam egy ilyen injekciót és a 3.at jövőhéten (ínhüvelygyulladásra) . Ön szerint befolyásolja a fogamzásgátlót a szteroid? Kb 5-6 óra eltelt az injekció és a gyógyszerem között. Ez nem az ön területe, de a szilícium gél hasznos lehet? (olvastam, hogy az inaknak jót tesz) .

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Befolyásolja a tablettát ? témában

Tisztelt Hölgyem!

A hosszu távu steroid kezelés és az orális fogamzásgátlók együttes alkalmazása nem ajánlott. Az, hogy 2-3 steroid injectió / ha lehet, kérem váltsa fel mással, ez lehet akár a szilicium gél is / mennyire befolyásolja a fogamzásgátló tabletta hatékonyságát pontosan megmondani nem lehet és ez a szervezet aktuális állapotától is függ.

Ha nagyobb biztonságot szeretne elérni, akkor ezen idő alatt a gumi egyidejü használatát javaslom!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. július 15., 15:42; Megválaszolva: 2015. július 15., 20:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet