Fertőzésem van, vagy csak gyógyszert kellene váltanom?

Kedves Doktor Úr! 23 éves vagyok és 18 éves koromtól szedek fogamzásgátlót (Milligest) . Áprilisban a nőgyógyászom javaslatára tartottam 2 hónap szünetet (ennyi idő elteltével egyébként is terveztem már) . Pontosan 2 hete kezdtem el újra szedni. Korábban is tapasztaltam már a gyógyszer szedés ideje alatt odalent zavaró égő érzést és viszketést, ami a gyógyszer beszedését követően és a menstruáció ideje alatt teljesen megszűnt és a pihentetett időszakban sem tapasztaltam semmilyen problémát. Fordultam már vele korábban nőgyógyászhoz, aki kismedencei, hüvelyi ultrahangot, rákszűrést is elvégzett, de a problémára megoldást nem talált, csupán a gyógyszer 2 hónapos szüneteltetését javasolta, amit be is tartottam. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy ez a gyógyszer miatt van, vagy valamilyen, a nőgyógyászom által fel nem ismert fertőzés áll a háttérben? A vizsgálatokból nem kellett volna kiderülnie, ha esetleg gombás fertőzésem van? Hogyan tudnám ezt a problémát megszüntetni? Válaszát előre is köszönöm. Csicsi02

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Fertőzésem van, vagy csak gyógyszert kellene váltanom? témában

Tisztelt Hölgyem!

Nagyon jó, hogy a gyógyszert elkezdte szedni, de jelen panaszaira talán egy hüvelykenet vétel adhatna megnyugtató választ, mely jelezné, hogy gomba vagy bacterium okozhatja-e a tüneteket!

Nem tudom , hogy human papilloma virus /HPV/ kimutatás történt-e Önnél?

Tanácsos lenne ezeket nőgyógyászával megbeszélnie! Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: tehát, röviden: inkább fertőzés irányában mozdulnék el, a Milligest nem okoz ilyen tüneteket.

Kérdés: 2015. július 03., 21:12; Megválaszolva: 2015. július 04., 00:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló abbahagyása és...
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés