Lehet hogy teherbe estem? Lehetséges?

Tisztelt Doktor Úr! Nagy félelem van bennem azzal kapcsolatban, hogy talán teherbe estem.2 hete voltam együtt először a párommal.Nem tudom talán csak bebeszélem magamnak de rendkívüli félelmeim vannak. Szóval nagyon szeretjük egymást a párommal, és elég régóta vagyunk együtt, így amikor eljött annak az ideje, és felkészültnek éreztem magam, meg is történt. Az első pillanatokban elég hevesen kezeltük, így az óvszer felhúzása is elfelejtődött az első 10 percben.Nem került belém semmi, tudomásom szerint, de úgy tudom, hogy előváladéktól is teherbe tudok esni. Természetesen később figyelmeztetett a barátom és védekeztünk így nem jutott belém semmi.De valahogy mégis rendkívül furcsán érzem magam. Gyakrabban vagyok éhes, és amikor elkezdek enni hirtelen lesz olyan érzésem, hogy tele vagyok, nem bírok többet.Vagy a gyakori pisilési inger.És késik.Bár volt már ilyen azelőtt, hogy késett pár napot, és még most is csak az elején vagyok a menstruációnak, de azért mégis van bennem félelem. Mondták már páran, hogy csináljak terhességi tesztet, de túl fiatal vagyok, és nem tudom, hogy mit hogyan kellene.És az az opció, hogy elmondjam a szüleimnek teljességgel kizárt. Remélem tud nekem segíteni Doktor Úr!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza vérzészavar témában

Tisztelt Kérdező!

Kérem, ha valóban úgy történt minden, ahogy elmesélte, ne pánikoljon! Nagyon alacsony a valószínűsége az ilyen körülmények közötti teherbeesésnek. Nyugodtan várjon meg két ciklust és ha ezen idő alatt sem jön menszesz, akkor érdemes felkeresnie egy nőgyógyászati szakrendelést!

Persze addig érdemes nőgyógyász szakorvoshoz személyesen fordulni, aki ellátja megfelelő tanácsokkal!

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2015. június 27., 22:23; Megválaszolva: 2015. június 28., 11:58
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet