Lehetséges megfertőződés?

Kedves Doktor Úr! Reményeim szerint tud segíteni nekem a kérdéseim szakszerű megválaszolásában. A hétvégén egyetemi fesztiválon voltam, ahol természetesen előfordult a közös pohárból ivás, és egy cigaretta szívás. Itt szeretném megemlíteni, hogy időközben bedurrant a jobb alsó bölcsességfogam, ami nem vérzett, csak fájt. Az utolsó kis ínydarabkákat szeretné a fogam végre áttörni. Megcsípett jópár szúnyog, és az egyik meleg csoporttársam szájonpuszilt. A csapodár baratnőm homlokáról pedig nedves törlőkendővel letöröltem kb kettő csepp vért. Utánaolvastam, és ilyen érintkezési módokkal nem fertőz a HIV vírus, mivel a nyálban maga a vírus nincs jelen, csak az antigén. Tudom, hogy ez a fajta kérdés nem éppen az Ön szakterülete, de mindenképpen szeretném hallani egy valamelyest jobban hozzáértő, megbízható orvos válaszát is a témát illetően. Természetesen a kérdés az lenne, hogy van-e okom aggódni egy esetleges megfertőződés miatt. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel, Alexandra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza lehetséges megfertőződés? témában

Tisztelt Alexandra!

Röviden ugy lehetne összefoglalni, hogy a HIV, HPV és a STD / Chlamydia, Ureaplasma, Micoplasma, Gardnerella, Atopóbium - kérem az internetet kissé igénybe venni... / inkább váladék utján terjed, tehát kilincs, WC ülőke -mai tudásunk szerint, nagy valószinüséggel kizárható.

Barátnője 2 csepp vére--határeset.

Nem szeretnék szarkasztikus lenni, ezért tanácsom az, hogy ilyen helyzetekben érdemes elvégeztetni a HIV, HPV és STD teszteket. Igy, részben a kiindulási helyzet tisztázódik, valamint az esetleges ferőzés is időben és eredményesebben kezelhető.

Köszönöm bizalmát és ezt a jó tulajdonságát a későbbiekben is tartsa meg:

Kérdezzen! Üdvözlettel: dr.Kiss

Kérdés: 2015. június 16., 10:57; Megválaszolva: 2015. június 16., 13:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Petefészek-gyulladás
Vizelesi problema
NK ölősejt
Tisztelt Doktor Nő! IVF kezelésben veszek részt, májusban volt a stimuláció és június 12-én elvetéltem. Ez volt az első vetélésem. Elmentem Nk...
Hiányzó Lactobacillusok
Tisztelt Doktor úr! Én két hete voltam egy szűrésen, ahol kiderült hogy a hüvelyemben hiányoznak a Lactobacillusok, avagy a tisztasági fokom hármas...