Menstruáció kimaradás fogamzásgátló szedése alatt.

Tisztelt Doktor úr! Azzal a problémával fordulok önhöz hogy én már 6 és fél éve szedem a fogamzásgátlót van egy 2 éves kislányom előtte Stodette szedtem miután megszületett és eltelt az a bizonyos idő azóta szedem a jangee nevű fogamzásgátlót. Mindig rendesen szedtem semmi baj nem volt idáig, utoljára Február 8-án menstruáltam.Én 1-2 nappal tovább szedtem a gyógyszert hogy ne pont a nagy napon legyen meg, nem tudom ez mennyire jó vagy nem. Március 13-án házasodtunk össze a párommal és a nászé-szakán szeretkeztünk is de a másik héten is az egyik nap, én 14-én hagytam abba a gyógyszert és vártam az egy hetes szünetet de hiába mert semmi nem történt. Azóta nincs menstruációm és nagyon aggódok hogy most mi lehet a gond, egy tesztet csináltam Március 28-án de negatív lett.Erre szeretnék választ kapni hogy várjak még a tesztel vagy inkább nőgyógyászhoz menjek el vagy esetleg akadhat más probléma is nem csak pl.a terhesség? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Kovács Norbertné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Menstruáció kimaradás fogamzásgátló szedése alatt témában

Kedves Kovács Norbertné!

Ha rendesen szedte a gyógyszert, akkor az egy hét alatt is védett, valószinü ezt igazolta a terhességi teszt is, hogy negativ volt.

Ha bizonytalan, kérem ismételje meg a tesztet / reggeli első vizeletból / és végső soron hüvelyi ultrahang vizsgálat is jó lenne, hogy milyen vastag a méhnyálkahártya!

Valószinü, itt a házasság körüli események is közre játszhattak, jobb tisztázni a helyzetet! Ha ismételten negativ a teszt, akkor nem kell aggódnia! Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. április 07., 15:11; Megválaszolva: 2015. április 07., 15:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...