A cisztákról

Jó napot! 19éves lány vagyok. Először voltam nőgyógyásznál és mindkét petefészkemben cisztát diagnosztizáltak, amit én nehezen hiszek el, mivel rendesen jár a betegségem, és azt mondta a doktornő, hogy az egyikben, balban 4, 5 cm-es ciszta, mig a jobb petefészkemben egy 4, 2 cm-es ciszta, s véleményem szerint lennének valami tünetei. Mit kell tudnom a cisztákról? A 4, 5 cm-es ciszta mennyire határeset? Gyógyitható gyógyszerrel? Vagy netán elmúlhat magától is? Mi az oka?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza A cisztákról témában

Kedves Kérdező!

Hát akkor ez az első nőgyógyászati vizsgálat nem jó emlék!

Nem tetszik irni, hogy hüvelyi vagy hasi ultrahang vizsgálat volt?

A cystákról kicsit az interneten kellene utána nézni, mert levélben röviden annyit tudok csak irni, hogy pontosan az ultrahang segitett bennünket abban a felismerésben, hogy vannak un. FUNKCIONÁLIS CYSTÁK is, melyek a menstruációs cyclussal lehetnek összefügggésben és nem betegségek és nem kell velük semmit csinálni. Tartalmuk szerint lehetnek savós, mucinósos, "csokoládé " cysták.

Alakilag lehetnek egy vagy többrekeszü cyták, szóval rengeteget lehetne mondani róluk.

Kérem, nyugodjon meg, Ön egy fiatal, egészséges nő, annyit kell csinálnia, hogy a következő menstruáció után végeztessen el egy HÜVELYI ULTRAHANG vizsgálatot és előtte mondja el a vizsgálónak, hogy mi volt az előzetes ultrahang eredménye-

Jól teszi ha kérdez és nem kell mindjárt betegségre gondolni!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. március 29., 16:17; Megválaszolva: 2015. március 29., 18:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?