Bizonytalanság

Tisztelt Doktor Úr! 38 éves vagyok, 2 gyermekem van, problémám a menstruációmmal kapcsolatos.Eddig is változó volt, előfordult hogy 21 és 28 nap között jött meg., és gyakran a 15.napon is éreztem azt a jellegzetes menstruációs fájdalmat és kis barnás dolog is volt olyankor. Most februárban a 33.napra jött meg, és 23 napig tartott a menstruációm, közepes mennyiségű vérzéssel.Ezután volt 10 nap szünet és most újra megjött.Voltam orvosnál, aki megvizsgált, hüvelyi UH készült.Ő abrasiot tartana indokoltnak e tünetek alapján, bár a vizsgálat során semmilyen eltérést nem tapasztalt. Minden normálisnak látszik, a méhnyálkahártya sem vastagabb. A citológiám is jó.Én egy kicsit megijedtem ettől.Doktor úr véleményét szeretném kérni, valóban ilyenkor szükséges az abrasio, vagy van valamilyen más mód is ennek a problémának a megoldására? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Bizonytalanság témában

Tisztelt Hölgyem!

Ha áprilisban is megismétlődik a rendellenes vérzés, akkor valóban abrasiót kell végezni.

23 napot nem lehet menstruációnak nevezni, hanem rendetlen vérzésnek.

A rendetlen vérzés okát, az abrasió során nyert méhkaparékból szövettanilag lehet legbiztosabban megállapitani és az esetleges rosszindulatu folyamatokat kizárni, a másik előny, hogy egyben a "beteg " nyálkahártya is eltávolitásra kerül.

Nem árt, ha laboratóriumi hormon meghatározás történik/vérből/ -

Természetesen megértem, hogy fél a mütéttől, de kezelő orvosa szerintem helyesen döntött! Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. március 26., 10:09; Megválaszolva: 2015. március 26., 21:51
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...