kevés menstruáció

Tisztelt Szakértő! Egy problémámat szeretném megosztani Önökkel, hogy mi lehet a gond, ill. mit tudnék tenni. A problémám, első sorban a menstruációmmal van összefüggésben. A ciklusom jónak mondható, 28 és 33 nap közötti, a fogamzásgátló tablettát szeptember óta nem szedem, a vérzésem mennyisége nagyon minimális és 2 nap mindössze, és szinte egy betét elegendő az egész napra, viszont tünetek a menstruáció ideje alatt a hasmenés, ill. a hasgörcsök. Valamint nyálkás székletürítés, sokszor csak nyálkahártya távozik széklet nélkül. Nőgyógyásznál voltam, ő írt fel ciklus szabályozásra Provera tablettát, melyet 3 cikluson keresztül szedtem, aztán ezt követően sem tapasztaltam változást, peteérésem feltehetően van, mivel ovulációs tesztet használtam és kb. a 10 nap környékén tapasztaltam a teszt segítségével, valamint ezen a napon enyhe szúrást is tapasztaltam. A Provera tablettát amiatt kaptam, hogy a fogamzásgátló tabletta abbahagyása után is kevés volt a menstruációm mennyisége ill. pattanások jelentek meg az arcomon és a hátamon. A menstruációm mennyisége a fogamzásgátló tabletta szedése alatt is hasonlóan kevés volt, de akkor a nőgyógyászom azt mondta, hogy ez normális, a tabletta szedése miatt van, de most már nem szedem és akkor mi lehet az oka a kevés vérzésnek. Kérem javasoljanak valamit, hogy mi lehet az oka a problémámnak, ill. hogy mit tudok tenni, hogy ez ne okozzon gondot a továbbiakban, ill. lassan aktuális a gyermekvállalás is és nem szeretnék gondot a fent leírtak miatt. Előre is köszönöm a segítségüket. üdvözlettel, T

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza menses témában

Tisztelt Kérdező!

Problémáját nem lehet levélváltással rendezni.

Szükséges lesz egy részletes hormonális kivizsgálásra is, különös tekintettel a gyermekvállalási tervezgetésre is.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2015. március 25., 15:18; Megválaszolva: 2015. március 31., 08:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?