Menopauzával kapcsolatos

Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem, hogy kb. 2 éve leállt a menstruációm, tavaly egy hosszabb idő után egyszer (egy nagyobb esemény (verseny) előtti izgatom miatt feltehetően) megjött újra, és rám ijesztett a barátnőm, hogy ekkor nagyon nagy baj van. Igaz ez? Utoljára 3 éve voltam vizsgálaton (egy válás, költözés miatt nem tudtam menni) és minden rendben volt, soha semmilyen problémám nem volt. Köszönöm! B.Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Menopauzával kapcsolatos témában

Tisztelt B. Éva!

Köszönöm bizalmát!

A kérdése is jó, a barátnőjének pedig abban van igaza, hogy hosszu szünet után jelentkező vérzésnek az okát jó mielőbb tisztázni.

Ezért, kérem menjen el nőgyógyászati vizsgálatra és kérjen:

Cytológiai vizsgálatot

kolposzkópiát

hüvelyi ultrahang vizsgálatot/ fóleg a méh nyálkahártya vastagságának mérése miatt! /

és hormontükör vizsgálatot, hogy müködnek-e a petefészkek megtudni, illetve az aktuális hormonszinetet meghatároztatni.

Ha 51 éves korban rendetlen vérzés jelentkezik, akkor annak hátterét szövettani vizsgálat tisztázhatja és akkor egészségügyi kaparást /curettage-t kell végezni, de ezt majd vizsgáló orvosa eldönti! Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. március 22., 15:31; Megválaszolva: 2015. március 22., 19:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?