szükséges-e műtét

Üdvözlöm! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz hogy hónapok óta tartó erős, nagyon darabos menstruációm van, ami mellé erős alhasi görcs is társulami annyira fáj hogy ülni se tudok. Miután elmúlik a menszeszem barnás nyálka folyik belőlem és nagyon görcsöl a hasam alja.Ez a nyálkás váladék elég intenzív és kellemetlen, de nem bűzös.Voltam hasi ultrahangon ahol ezt írták a leletre: Az uterus megnagyobbodott: 80*80*104mm. A bal vese alsóharmadban 12mm-es cystosus képlet látható. Majd a nőgyógyász is elküldött uh-ra ahol ezt írták.85*92mm-es myomas uterus.12mm-es nyálkahártya. A cytologiai eredményre még várni kell.Előzménybe volt három császármetszésem. Azt szeretném kérdezni mire számíthatok, mi okozza ezeket a tüneteket? Várom válaszát! tisztelettel: Zsokus

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza szükséges-e a mütét témában

Kedves Zsókus !

A 12 mm-s nyálkahártyát kissé vastagnak találom. A rendetlen vérzés és a myoma miatt is kellene egy diagnosztikus curettage-t /egészségügyi kaparást/ végezni, hogy szövettanilag ki lehessen zárni az esetleges "rosszat"-

Ilyenkor ez szinte kötelező!

Ha a szövettan jó, akkor cytológiai vizsgálat, HPV tipizálás mellett nyugodtan lehet várni, a myomát fél évente ellenőriztetni kell!

A 3 császármetszés csak mütéti komplikációt jelenthet.

40 éves korban ha a curettage megtörtént, kicsit jobban oda kell figyelni és gyakrabban járni ellenőrzésre. Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: tehát , radikális mütét nem, de curettage szükséges!

Kérdés: 2015. március 18., 09:05; Megválaszolva: 2015. március 18., 17:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés