Van e megfelelő fogamzásgátló tabletta fibrioadenoma betegség mellett?

Tisztelt Doktor Úr! 6 hónapja fedeztek fel egy 3X2 cm-es fibrioadenomát a jobb mellemben. Kétszer volt azóta ellenőrizve ultrahangos vizsgálattal. Nem javasolták az eltávolítását és a szövettani vizsgálatot sem. Mindkét orvos azt javasolta, hogy ha lehet ne szedjek fogamzásgátló tablettát, mert a hormonok hatására előfordulhat, hogy nő vagy esetleg újabbak is kialakulhatnak. 22 éves vagyok, a menstruációmmal sosem volt problémám. Nagyon rendszeres és fájdalmaim sem igen szoktak lenni. Eddig sosem szedtem vagy alkalmaztam hormon tartalmú fogamzásgátlót. Mindezek ellenére szeretném a legbiztonságosabb módszert alkalmazni. A gumi óvszerben sosem bíztam eléggé. A kérdésem az lenne, hogy van e esetleg olyan termék, amit javasolni tudna, ami esetleg nem vagy minimálisan hatna a csomóra? Félve kérdezem ezt, mert nem tudom, hogy megemlíthet e márka vagy készítmény nevet. De sokat segítene vele. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Van-e megfelelő fogamzásgátló tabletta fibroadenoma betegség mellet ? témában

Tisztelt Hölgyem!

Őszinte válaszom: nincs ilyen tabletta!

Az emlővel és a hormonokkal olyan keserves tapasztalataink vannak, melyek az egész / igaz, változókori / hormonpótló igyekezetünket felülirta. Ezt nem részletezném.

Igy, érthető, hogy a fiatal kori hormonális fogamzásgátlás és meglevő emlőelváltozások esetében-bár, legyen az fibroadenoma is- kizárja egymást.

Kezelőorvosai helyesen jártak el.

Jelenleg forgalomba került, egy méhen belüli fogamzásgátló eszköz / a név emlitése nélkül/ és kérem, ez ügyben bizalommal keresse fel a II.sz Nőgyógyászati Klinika Szakambulanciáját.

Ez sem tökéletes, de nem hormon.

Megértem korát, helyzetét és segiteni szeretnék! Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. március 12., 10:53; Megválaszolva: 2015. március 12., 11:51
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?