Szükség van-e operációra?

Tisztelt Doktor Ùr! Kérdésem a következz: Jó pár éve van egy miómám amivel nem volt különösebb problémám eddig. 2014 nyara óta egy erős nyomást érzek a hólyagomon és gyakran van vizelési ingerem. Mivel én mindig is sokat jártam a toalettre ez nem zavart és most sem zavar különösebben inkább csak a nyomás érzés a hólyagon ami miatt először a háziorvoshoz majd a nőgyógyászhoz fordultam. Egy gyógykaparáskor megállapították, hogy a mióma 8 cm átmérőjű és elmeszesedett. Ezért operációt javasol az orvos teljes méh, petevezeték és petefészkek kivételével. A kérdésem az, hogy érdemes-e ekkora műtétnek alávetnem magamat? Végül is az a nyomás a hólyagon kellemetlen de nem hátráltat semmiben se, sem életvitelben sem a munkámban (pedagógus vagyok) . Menstruálni már nem menstruálok egy pár hónapja. Az is lehet, hogy az évek múlásával annyira összeesik, hogy már ezt a kis kellemetlenséget sem fogja okozni. Két gyerekem van és mindkettőt császárral szültem így már van 2 vágás a hasamon, tudom, hogy mivel jár egy ilyen műtét. Válaszát előre is köszönöm: Vasi Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A mióma a nők leggyakoribb jóindulatú daganata.Kialakulásában hormonális okok szerepelnek.

Önnek a megelőző két műtét miatt a hasi méheltávolítás jön szóba. A mióma nagysága és szerkezet miatt a műtét célszerű, mert ez méretében nem fog változni és környezetét nyomja.

Kérdés: 2015. március 10., 17:48; Megválaszolva: 2015. március 12., 19:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...