nagyciszta

Tisztelt Doktor úr! Februárban általános hasi ultrahangon, véletlenül kiderült, hogy kb.6 cm-es cisztám van a jobb petefészkemben. Hüvelyultrahang megállapította: 3 rekeszes folyadékkal tele.Orvosom azt mondta, hogy 3 menstruációt megvárunk, mert felszívódhat, vagy kifakadhat. Mivel, hogy családalapítás előtt állok, ezért nem tartja szerencsésnek, hogy nekiugrani és kivenni a petefészkemet. Arcomra pattanásokra kb október óta Mistral fog.gátlót szedek. A decemberi labor leletem jó volt. A januáriban 30 volt a vérsülyedésem. Gondolom, hogy a ciszta miatt. Alvadtvéres volt a mostani menzeszem, szédelgek, 37, 2 hőemelkedésem van szinte minden nap estére. Orvosom szerint az új gyógyszer okozza a panaszaimat, amit egy hét múlva abbahagyat. Kérdésem: Háromrekeszes-folyadékos ciszta is felszívódhat? Ha kifakad, nem kapok fertőzést a belső szervekben? Állandó rettegésben élhetek, hogy mikor jön ki újból? Nem lehet, hogy az új gyógyszertől jött a ciszta? Elnézést a sok kérdésért. Türelmét és válaszát megköszönve Üdvözlettel P. Mária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A vérsejtsüllyedés, a hőemelkedés és az egyéb tünetek gyulladásra utalnak.Ennek kezelése szükséges mielőbb.

A ciszta néhány hónapos megfigyelése megengedett, ha hormonális ok miatt alakult ki akkor rendeződhet.Ettől fertőzést nem kap.

Keressen fel szakorvost a gyulladás kivizsgálására és kezelésére.

Kérdés: 2015. március 09., 20:16; Megválaszolva: 2015. március 09., 21:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...