Fogamzásgátló, magas prolaktin

Üdv! 2014 tavasza óta fogamzásgátlót szedek (altforalle) , azóta többször is jártam nőgyógyásznál, aki a tabletta szedése óta jelentkező hüvelyi fájdalomra, különböző kúpokat, kenőcsöket, gyógyszereket írt fel. Egyik sem segített, továbbra is fájdalmas az együttlét, éget, szúr. Ezek mellett menstruáció előtt a melleim sokkal jobban fájnak, mint azelőtt, a fejem is gyakrabban fáj. Utalhat ez arra, hogy a tabletta megemelte a prolaktin szintet vagy nem lehet összefüggés? Ha talán mégis, javasolt-e a tabletta vagy másféle fogamzásgátló szedése? A szedés abbahagyásával visszaáll-e a prolaktin szint, vagy gyógyszer szükséges? A választ előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza fájdalmas aktus témában

Kedves Kérdező! Nem tudom, miért merült fel a prolactin hormon szint mértéke önben? Volt valaha mérve? A mell menzeszt előtti érzékenysége sárgatest hormon vérzés előtti szakaszában tabletta nélkül is sokszor előfordul. Ha minden ciklusban jelentkezik a mellpanasz, váltson át másik tablettára, mely nem ezt a sárgatestszerű hormont tartalmazza. Sok ilyen van. A hüvelyi panasz még mindig azt jelenti, hogy valamilyen kórokozó gyulladtan tartja a hüvelyfalat. Ha ezt tenyésztés után kiirtja gyógyszerrel, rögtön ez után vissza kell telepíteni a szintén kipusztított hüvelyi tejsav védőbaktériumokat valamelyik recept nélkül kapható probiotikummal. Olvassa el a használati utasítást.

Kérdés: 2015. március 09., 19:07; Megválaszolva: 2015. március 11., 11:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés