praemenstruációs szindróma?

T.Dr Úr Két éve elalvási nehézséggel élek, előtte semmi gondom nem volt az alvással. Megállapítottak nyugtalan láb szindrómát, de az arra szedett gyógyszerek nem segítettek. Véletlenül hallottam a praemenstruációs szindrómáról, és hogy okozhat alvászavart. Hogyan történik ennek a kiviszgálása, és ha van, az arra szedett gyógyszer megoldhatja e ezt az elhúzódó problémát? Még antidepresszáns gyógyszereket is szedek csekély sikerrel. Köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza praemenstruációs szindroma? témában

Tisztelt Hölgyem!

Nem szeretném megkerülni a praemenstruációs syndromát, de ennnek kivizsgálásához szakorvos szükségeltetik. Részben a menstruációs történések felvétele, több menstruáció lezajlásának ismerete, nem árt pl. hormonmeghatározás sem, szóval összetett tünetek együtteséről van szó. A syndrománál előforduló göecsök és fejfájás tényleg megzavarhatják az alvást, pihenést is, de a mensruáció bekövetkezte után ezek jelentősen csökkenhetnek.

Nem árt, ha a pajzsmirigyét is megvizsgálják, tehát mindenképpen érdemes szakorvosi vizsgálatot végeztetnie panaszai miatt! Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. március 09., 14:09; Megválaszolva: 2015. március 09., 16:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...